Selfiekameraet er skyld i et hul øverst i skærmen.

Motorola Moto G71 5G

Motorola Moto G71 5G tarjoaa paljon vastinetta rahoille. Tyylikäs näyttö ja hyvä kamera.

tekijä Henrik Ræder Clausen #Puhelimet #Motorola
8.8

Motorola Moto G71 5G on erittäin onnistunut ja ennen kaikkea edullinen matkapuhelin. Suhteellisen edullisesta hinnasta huolimatta siinä on hieno näyttö, suuri akku ja erinomainen kamera. Tarvittavat kompromissit ovat järkeviä, ja äänifanit arvostavat Dolby Atmos -äänentoistoa.

Päivittäisessä käytössä puhelin on hyvä valinta.Näyttö on aivan kalliimpien mallien tasolla, ja taustamelun vaimennuskyky on erinomainen. Äänenlaatu on yleisesti ottaen hyvä – vaikkakin ilman markkinoiden parhaiden älypuhelinten eloisaa avoimuutta.

Puhelimen käyttöjärjestelmä on Android 11, joka ei ole uusin versio. Motorola ei ole muuttunut merkittävästi Googlen järjestelmässä, joka esittelee Androidin monia vaihtoehtoja opastuksellaan. On makuasia, onko se hyödyllistä vai rasittavaa – onneksi opastuksen ohittaminen ja puhelimen käytön aloittaminen on varsin helppoa.

Melko epätavallista on se että, kaikki painikkeet ovat oikealla puolella ja sormenjälkitunnistin takana keskellä. Ne kaikki toimivat luotettavasti, ja niiden painalluksen tuntee selkeästi.

Pääkamerassa on peräti 50 megapikseliä, mutta se skaalaa kuvat vähemmän tilaa vieväksi 12,5 megapikseliksi. Se minimoi kuvien kohinan ja tuottaa erinomaisen lopputuloksen. Sitä käytetään myös digitaalisessa zoomissa, vaikka tekoterävyys näkyykin melko hyvin. Lähikuvauksessa kamera siirtyy huomaamattomasti ­erityiseen makrokameraan, joka huolehtii lähietäisyydeltä otetuista kuvista.

Tinkimätöntä suoritintehoa

Jotta hinta pysyisi edullisena, muutaman asian suhteen on jouduttu tekemään kompromisseja. Merkittävintä on se, että prosessori ei ole kovin nopea. Testimme tuotti vain kolmanneksen Motorolan kalliimmasta Edge-mallista. Tämä ei ei siis ole oikea puhelin intensiiviseen pelaamiseen tai monimutkaisten sovellusten käyttöön.

Muita säästöjä langattomassa latauksessa ei ole, ja langaton verkko on vain Wi-Fi 5. Se ei vaikuta merkittävästi nopeuteen eikä kantamaan, mutta se vaikuttaa akkuun erityisesti silloin, kun käytetään hotspot-toimintoa. Koska puhelimen akun kapasiteetti on peräti 5 000 mAh – ja siinä on lisäksi erinomainen sähkötehokkuus – se ei ole merkittävä ongelma.

Sen sijaan äänilähtö on toiminto, jossa ei ole säästetty. Siinä pystyy käyttämään hankaliakin kuulokkeita, joissa on erittäin hyvä äänenlaatu ja hyvä äänenvoimakkuus. Lisäbonuksena on Dolby Atmos, joka tarjoaa lisätilan tuntua elokuvissa ja peleissä hyödyntäen toimintoa.

Motorola Moto G71:n mukana toimitetaan 33 W:n laturi, jolla puhelin voidaan ladata lähes täyteen tunnissa. Kumisuojus estää putoamisen aiheuttamat vauriot. Puhelin on myös vedenkestävä, mutta ei kuitenkaan varsinaisesti vesitiivis.


+ Tyylikäs näyttö
+ Suuri akku
+ Dolby Atmos -ääni
– Hidas prosessori

Conclusion

Motorola Moto G71 5G tarjoaa paljon vastinetta rahoille. Tyylikäs näyttö ja hyvä kamera.

Ominaisuudet

Merkki
Motorola
Suoritin
Qualcomm Snapdragon 695 2.2 GHz
Muisti
6 Gt
Tallennustila
128 Gt
Näytön koko
6,4 tuumaa
Näytön tarkkuus
2400 x 1080 pixels
Liitännät
USB-C
Akun kapasiteetti
5000 mAh
Käyttöjärjestelmä
Android 11
Verkko
5G / WiFi 5
Mitat
7,4 x 0,85 x 16,1 cm
Paino
179 g
Muuta
Dolby Atmos
Benchmark-testi (suurin arvo on paras)
Geekbench: 971