Bagsiden er i plastik og suger fingeraftryk til sig, men du kan også bare pakke den ind i det medfølgende silikonecover.

Motorola Moto G73

Moto G73 on hyvä ja suurinäyttöinen Android-puhelin, jonka edullinen hinta lisää houkuttelevuutta.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Puhelimet #Motorola
8.3

Motorolan valikoimassa on useita edullisia puhelimia, ja Moto G73 on yksi parhaimmista.

Puhelinta peittää ostohetkellä silikoninen kuori, joka pitää irrottaa ennen sim-kortin asettamista paikalleen. Sen jälkeen puhelin on käyttövalmis jo muutamassa minuutissa.

Silikonikuoren voi jättää paikalleen puhelimen suojaksi, mutta käyttö ei ole siinä tapauksessa täysin ongelmatonta. Silikonikuoren vuoksi peukalon asettaminen virtapainikkeessa olevan sormenjälkilukijan päälle oli hieman haastavaa, ja kun painike lisäksi kaartuu hieman puhelimen alle, sormenjälkilukija ei kertaakaan hyväksynyt sormenjälkeä ensimmäisellä yrittämällä.

Näyttö ja yleinen suorituskyky ovat puhelimen hintaan nähden todella vaikuttavia. Näytön koko on 6,5 tuumaa ja päivitystaajuus 120 Hz, joten kaikki liikkeet toistuvat sujuvasti. Sovelluksille, valokuville ja videoille on 256 gigatavua tallennustilaa, ja RAM-muistia on peräti kahdeksan gigatavua. Pelien ja sovellusten pyörittämisessä ei ollut tämän puhelimen kanssa mitään ongelmia.

Kamerassa on sen sijaan säästetty. Puhelimella saa erinomaisia kuvia hyvin valaistuista kohteista, ja meistä oli hauskaa ottaa superlähikuvia makrotoiminnolla. Sillä voi mennä muutaman sentin päähän kohteesta ja ottaa upeita ja yllättävän yksityiskohtaisia kuvia.

Myös muotokuvat onnistuivat mielestämme hyvin. Kuvattava henkilö näkyi tarkkana ja tausta sopivan sumeana eli tärkein kohde korostui juuri oikealla tavalla. Ainoastaan hämärässä otettuihin kuviin emme olleet täysin tyytyväisiä.

Motorolan oma Moto-sovellus on mainio lisä. Se on aloitusnäytöllä valmiiksi asennettuna, kun puhelin käynnistetään ensimmäisen kerran. Sovellus helpottaa sekä puhelimen asetusten ymmärtämistä että niiden muuttamista. Se sisältää vinkkejä ja pikavalintoja, joiden avulla näyttöä ja puhelinta voi mukauttaa omiin tarpeisiin sopivaksi.

Yksi Moto G73:n tavallisesta poikkeavista ominaisuuksista ovat Motorolan liiketoiminnot. Esimerkiksi puhelinta ravistamalla saa aktivoitua kameran salamavalon, jota voi sen jälkeen käyttää taskulamppuna. Liiketoiminnot ovat varsin hyödyllisiä, kunhan usein tarvittavat liikkeet saa ensin painettua muistiin.


+ Hyvä, suuri näyttö

+ Paljon muistia

– Hankala sormenjälkitunnistin

Conclusion

Moto G73 on hyvä ja suurinäyttöinen Android-puhelin, jonka edullinen hinta lisää houkuttelevuutta.

Ominaisuudet

Merkki
Motorola
Suoritin
Mediatek Dimensity 930
Muisti
8 Gt
Tallennustila
256 Gt
Näytön koko
6,5"
Näytön tarkkuus
2400 x 1080 pixels
Liitännät
USB-C
Akun kapasiteetti
5.000 mAh
Käyttöjärjestelmä
Android 13
Verkko
Wi-Fi 5
Mitat
16,1 x 7,4 x 0,8 cm
Paino
181 g
Kamera
50 MP, 8 MP
Benchmark-testi (suurin arvo on paras)
Geekbench: 910 single core, 2286 multi core