Rammen om skærmen er smal, så selfiekameraet er placeret i selve skærmen.

Motorola Moto g84

Moto g84 on loistava valinta niille, jotka haluavat puhelimeensa paljon ominaisuuksia, mutta eivät halua maksaa siitä liikaa.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Puhelimet #Motorola
8.5

Moto g84 on edullinen älypuhelin, mutta siinä on silti ominaisuuksia, joita vain muutama vuosi sitten ei olisi voinut kuvitellakaan löytyvän tämän hintaluokan puhelimesta.

Suuressa näytössä käytetään OLED-tekniikkaa, joka tarjoaa kirkkaat, eloisat värit ja terävän kontrastin. Sormenjälkilukija on piilotettu näytön alaosaan. Se ei ole nopeimpia mitä olemme käyttäneet, mutta halvoissa puhelimissa se on yleensä puhelimen sivussa olevan virtanäppäimen yhteydessä.

Tusinan gigatavun muisti ja 256 gigatavun tallennustila sovelluksille ja tiedostoille ovat kalliiden huippupuhelinten tasolla, ja tallennustilaa voi vieläpä lisätä microSD-kortilla.

Selvin osoitus siitä, ettei kyseessä ole monien satojen eurojen hintainen superpuhelin, on prosessori, joka joutui testimme aikana ajoittain koville. Tämä näkyi selvimmin, kun suoritimme vaativaa testisovellusta, mutta myös arkipäiväisemmissä tilanteissa, kuten zoomatessamme satelliittikarttaa Google Mapsissa. Havaitsimme pientä epäröintiä, ennen kuin puhelin teki sen, mitä halusimme.

Takaosassa on karkea muovipinta. Se ei ehkä tunnu yhtä ylelliseltä kuin lasi tai kiillotettu alumiini, mutta puhelimesta saa paljon turvallisemman otteen kuin useimmista nykyisista sileistä älypuhelimista.


Latautuu täyteen tunnissa

Puhelimessa on hyvä äänenlaatu puheluita varten, ja puhelimen pohjassa on myös nykyään  jo harvinaiseksi käyvä vanha kunnon kuulokeliitäntä. Pakkauksessa on mukana virtajohto, joten sitä ei tarvitse ostaa erikseen.Sekään ei nykyään ole itsestään selvää. Kun virtalähteen teho on kunnioitettavat 33 wattia, puhelimen täyteen lataamiseen meni vain vajaa tunti. Suurikapasiteettisen akun ansiosta puhelin toimii yhdellä latauksella keskimäärin kaksi päivää kameran, internetin ja GPS:n tavanomaisella käytöllä.

Sisäänrakennettu kamera ottaa todella hienoja kuvia päivänvalossa, ja yökuvaustila tuottaa melko hyviä kuvia jopa hämärässä. Kameran kuvanvakain auttaa vakauttamaan tärinää ja samalla välttämään kuvien epätarkkuutta etenkin hämärässä valaistuksessa. Videotallenteita voi kuvata korkeintaan Full HD -resoluutiolla eli täytenä teräväpiirtona. Kalliimmilla puhelimilla voi nykyään tallentaa Ultra HD -resoluutiolla, joka vastaa tänä päivänä lähes kaikkien uusien televisioiden tarkkuutta.

Tämä saattaa kuulostaa pieneltä asialta, mutta Motorolan näppärä oikotie puhelimen käyttämiseen taskulamppuna on suorastaan koukuttavaa. Kameran salama syttyy ravistamalla puhelinta kahdesti, jolloin sitä voi käyttää valaisimena pimeässä. Toiminto toimii myös silloin, kun näyttö on kytketty pois päältä. Helppoa ja harvinaisen käytännöllistä!


+ Hyvä näyttö

+ Runsaasti tallennustilaa

– Melko hidas prosessori

Conclusion

Moto g84 on loistava valinta niille, jotka haluavat puhelimeensa paljon ominaisuuksia, mutta eivät halua maksaa siitä liikaa.

Ominaisuudet

Merkki
Motorola
Suoritin
Qualcomm SM6375 Snapdragon 695 5G
Muisti
12 Gt
Tallennustila
256 Gt
Näytön koko
6,5"
Näytön tarkkuus
2400 x 1080 pixels
Liitännät
USB-C
Akun kapasiteetti
5.000 mAh
Käyttöjärjestelmä
Android 13
Verkko
Wi-Fi 5, Bluetooth 5.1
Mitat
16 x 7,4 x 0,8 cm
Paino
167 g
Kamera
50 MP, 8 MP ultra, 16 MP selfie
Benchmark-testi (suurin arvo on paras)
Geekbench 1824