Kameraet på forsiden giver et grimt, sort hul i skærmen.

Motorola Moto G9 Power

Suurikokoinen puhelin hyvällä akkukestolla.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Puhelimet #Motorola
8.2

Motorolan uusi puhelin, Moto G9 Power, on hinnaltaan edullinen, mutta siitä huolimatta laite sopii kaikkiin tehtäviin – ja on joissain asioissa jopa parempi kuin paljon kalliimmat puhelimet.

On mukavaa, kun puhelinvalmistajat yrittävät erottua massasta, sillä useimmat uudet älypuhelimet muistuttavat erehdyttävästi toisiaan. Moto G9 Powerissa on kaksi hyvää erityispiirrettä.

Ensimmäinen on puhelimen takaosan uritettu pinta, jonka ansiosta puhelimesta saa pitävämmän otteen. On hyvä, että Motorola on ajatellut asiaa, sillä jostain syystä muut valmistajat tekevät puhelimistaan mahdollisimman sileäpintaisia ja liukkaita.

Toinen erityispiirre on valtavalla 6000 milliampeeritunnin kapasiteetilla varustettu akku, joka pitää puhelimen toiminnassa useita päiviä. Testatessa puhelimen kameraa, gps-paikannusta ja näyttöä käytettiin ahkerasti, mutta siitä huolimatta virtaa riitti yli kahden vuorokauden käyttöön.

Mittaukset osoittivat, että puhelimen suorituskyky vastaa laitteen hintaa. Moto G9 Power ei ole erityisen nopea toiminnoissaan. Jo pelkästään käyttöjärjestelmässä liikkuessa sormen painalluksen ja toiminnon suorittamisen välillä on selvä viive. Pieni viive ei kuitenkaan haittaa toimivuutta, eikä yleisten sovellusten käytössä ollut mitään ongelmia. Kaikki sovellukset aina Google Mapsista verkkopankkiin toimivat moitteettomasti.

Sormenjälkilukija on upotettu takakannessa olevaan yhtiön logoon. Lukija sijaitsee niin ylhäällä, että siihen ylettyäkseen pitää olla todella pitkät sormet, tai sitten puhelimesta pitää ottaa ote tavallista ylempää. Vaikuttaa siltä kuin Motorola olisi käyttänyt pienemmän puhelimen piirustuksia pohjana ja unohtanut sitten siirtää sormenjälkilukijaa alaspäin, kun uudesta puhelimesta on tehty korkeampi.

Kyseessä on todella suurikokoinen puhelin. On vaikea löytää 6,8 tuumaa suurempaa näyttöä edes kaikkein kalleimmissa puhelimissa. Näyttö olisi hyvin voinut olla vähän pienempi, jotta selfiekamera olisi saatu näytön ulkopuolelle. Nyt selfiekamera näkyy mustana aukkona näytön vasemmassa yläkulmassa.

Moto G9 Powerissa on kolmoiskamerajärjestelmä. Sitä ei voi verrata parhaiden puhelimien kameraan, mutta kameran kuvanlaatu tyydyttänee kuitenkin useimpia käyttäjiä. Kuvissa näkyy paljon yksityiskohtia, vaikka valaistus ei olisi paras mahdollinen, ja vain todella ronkelia amatöörikuvaajaa saattaa häiritä se, että illalla otetuissa kuvissa on jonkin verran kohinaa.


+ Suuri näyttö

+ Uritettu takakansi

– Etukamera näytössä

– Sormenjälkilukijan sijainti

 

Lisätietoja saa valmistajan sivuilta.

Katso päivän hinta hintavertailusivustolta, kuten Hintaseurannasta.

 

Arvio

Motorolan suhteellisen edullisessa puhelimessa on suuri näyttö, hyvä kamera ja erinomainen akkukesto.

Ominaisuudet

Merkki
Motorola
Suoritin
Qualcomm SM6115 Snapdragon 662
Muisti
4 Gt
Tallennustila
128 Gt
Näytön koko
6,8"
Näytön tarkkuus
1640 x 720 px
Liitännät
Usb-c, kuulokeliitäntä
Akkukesto
Vähän yli kaksi vuorokautta
Akun kapasiteetti
6000 mAh
Käyttöjärjestelmä
Android 10
Verkko
Wi-Fi 5, Bluetooth 5.0
Mitat
17,2 x 7,7 x 0,97 cm
Paino
221 g
Sormenjälkilukija
Takana
Kamera
64 + 2 + 2 MP (takana), 16 MP (edessä)
Microsd-korttipaikka
On
Benchmark-testi (suurin arvo on paras)
GeekBench 5: 315 (singlecore) / 1427 (Multicore)