Motorola Moto X4

Motorola Moto X4

Hyvällä kameralla varustettu Motorola Moto X4 kaipaa vääntövoimaa pellin alle.

tekijä Mathias Alsted Lund FLinck #Puhelimet #Motorola
7.2

Älypuhelimen tärkeimpiin toimintoihin kuuluu nykyään kamera, ja ahkeralle kuvaajalle Moto X4 on varteenotettava vaihtoehto seuraavaksi puhelimeksi.

Sekä 16 megapikselin etukameralla että 12/8 megapikselin kaksoistakakameralla saa loistavia kuvia, varsinkin kun ottaa huomioon, että kyseessä on puhelinkamera. Kuvat ovat teräviä ja kontrasti on hieno – myös heikoissa valaistusolosuhteissa.

Akun kapasiteetti on 3000 milliampeerituntia, joten yhdellä latauksella ottaa monta kuvaa, ja hyvässä lykyssä puhelin jaksaa puolitoista päivää, ennen kuin se kaipaa pistorasiaa.

Harmi, että sen paremmin suorituskyky kuin näyttökään eivät vastaa kameran laatua. Näytössä on kyllä voimakkaat värit, mutta kontrastia ja terävyyttä saisi olla hieman enemmän.

Parempaa suorituskykyä on tarjolla saman hintaluokan kilpailevissa malleissa. Moto X4 käyttää joissain tilanteissa turhan kauan aikaa sovellusten avaamiseen. Esimerkiksi kamerasovellukselta kestää pari sekuntia herätä, joten spontaanien hetkien kuvaaminen vaatii nopeaa reagointia.

Puhelimen muut perusominaisuudet toimivat moitteettomasti. Sormenjälkilukija on vikkelä, näyttö reagoi tarkasti kosketukseen ja puhelulaatu on erinomainen.

Moto X4 on saatavana kahtena version, 3 gigatavun muistilla ja 32 gigatavun tallennustilalla sekä 4 gigatavun muistilla ja 64 gigatavun tallennustilalla. Isomman tila riittää jo reilulle setille sovelluksia, kuvia ja videoita. Tilaa voi vielä laajentaa maksimissaan 2 teratavun muistikortilla.

+ Hyvä akkukesto
+ Huippu kamera
– Vaatimaton suorituskyky
– Keskinkertainen näyttö

Katso päivän hinta Moto X4:lle hintavertailupalvelusta, kuten esimerkiksi Hinta.fi-palvelusta.

Arvio

Keskikastin puhelin, jonka kameralla saa hienoja kuvia ja jossa on hyvä akkukesto, mutta hieman puhditon moottori.

Ominaisuudet

Merkki
Motorola
Suoritin
Snapdragon 630 2,2 GHz
Muisti
3/4 Gt
Tallennustila
32/64 Gt
Näytön koko
5,2"
Näytön tarkkuus
1920 x 1080 px
Liitännät
USB C, 3,5 mm kuulokeliitäntä, Bluetooth, NFC
Akkukesto
n. 34 t
Akun kapasiteetti
3000 mAh
Käyttöjärjestelmä
Android 7.1.1
Verkko
802.11ac
Mitat
7,34 x 14,84 x 0,8 cm
Paino
163 g
Sormenjälkilukija
On
Kamera
16 Mpix (etu) 12 + 8 Mpix (taka)
Microsd-korttipaikka
On (max 2 Tt)
Benchmark-testi (suurin arvo on paras)
70081