Lisäosat kiinnitetään puhelimen takaosassa oleviin metalliliitäntöihin.

Motorola Moto Z Play

Motorola Moto Z Play -puhelinta voi laajentaa lisäosilla.

tekijä #Puhelimet #Motorola
7.3

Motorola Moto Z Play näyttää hieman keskeneräiseltä, kun sen ottaa pois myyntipakkauksesta: Kamera työntyy ulos takaosasta, ja takaosan alareunassa on näkyvillä metalliliitäntöjä.

Metalliliitännät selittyvät sillä, että puhelimeen voi kiinnittää Moto Mods -lisäosia, joilla laite muuttuu esimerkiksi miniprojektoriksi tai kaiuttimeksi. Projektorin avulla voi katsella elokuvia tai vaikka PowerPoint-esityksiä.

Puhelinta testattiin ilman lisäosia. Myyntipakkaus sisälsi kuitenkin irrallisen takakuoren, jonka sai napsautettua kiinni magneettien avulla. Takakuori peittää rumat metalliliitännät, kuten myös kameran ulkonevan reunan. Ikävä kyllä takakuori tekee jo ennestään melko suuren älypuhelimen vieläkin paksummaksi.

Motorolan puhelin ei kuulu lajityyppinsä nopeimpiin. Sen huomaa selvästi, kun käyttää useita sovelluksia yhtä aikaa. Myöskään puhelimen kamera ei nouse keskivertoa paremmaksi. Kameralla saa kyllä tiukan paikan tullen otettua näyttäviä kuvia, mutta ne eivät yllä samalle tasolle huippupuhelimien kameroiden ottamien kuvien kanssa.

Moto Z Play kuuluu hinnaltaan keskikastiin, ja sen hinta-laatusuhde on hyvä. Tosin laitetta voi suositella vain niille käyttäjille, jotka haluavat laajentaa puhelintaan erilaisilla lisäosilla. Muille Moto Z Play on turhan suuri ja kömpelö mukana kuljetettavaksi.

+ Laajennettavissa lisäosilla
+ Hyvä näyttö
– Hidas
– Suuri ja painava

Katso päivän hinta Motorola Moto Z Play -puhelimelle hintavertailusivustolta, kuten esimerkiksi Hintaseurannasta.

Arvio

Hyvä puhelin hintaansa nähden, mutta laite on suuri ja painava.

Ominaisuudet

Merkki
Motorola
Suoritin
Snapdragon 625, Octa-core 2.0 GHz, Cortex-A53
Muisti
3 Gt
Tallennustila
32 Gt
Näytön koko
5,5"
Näytön tarkkuus
1080 x 1920 px
Liitännät
USB Type-C
Akkukesto
Noin vuorokausi
Akun kapasiteetti
3510 mAh
Käyttöjärjestelmä
Android v. 6.0.1
Mitat
15,6 x 7,6 x 0,7 cm
Paino
165 g
Sormenjälkilukija
On
Kamera
16 Mpx
Microsd-korttipaikka
On