Moto Z2 Playssa on taka- ja etukamera, mutta kummankaan laatu ei vakuuta.

Motorola Moto Z2 Play

Hintaansa nähden erinomainen kamera, jota voi laajentaa erilaisilla lisäosilla.

tekijä #Puhelimet #Motorola
7.7

Maksaako se todellakin alle 500 euroa? Se on ensimmäinen mieleen juolahtava ajatus, kun Motorolan Moto Z2 Play -puhelin otetaan pois myyntipakkauksesta.

Teräksenharmaisiin metallikuoriin pakattu ohut puhelin näyttää upealta ja tuntuu laadullisesti hyvältä käteen. Jo pelkän ulkonäön perusteella Motorolan puhelin vaikuttaisi hintaansa paljon kalliimmalta laitteelta.

Ensivaikutelma säilyy alkukokeilujen jälkeenkin. Puhelimen lukituksen saa helposti auki sormenjälkilukijalla, joka reagoi sormen painallukseen hämmästyttävän nopeasti. Lisäksi puhelimella on mukava kirjoittaa, ja puheluiden kuuluvuus on hyvä kummassakin päässä.

Heikko näyttö ja kestävä akku
Ensimmäiset ongelmat alkavat ilmaantua parin tunnin kokeilun jälkeen. Ongelmat liittyvät etupäässä puhelimen näyttöön ja kameraan. Näyttö kaipaisi lisää kirkkautta, ja näytön sisällöstä on vaikea saada selvää, kun puhelinta käytetään ulkona auringonvalossa.

Lisää valovoimaa tarvittaisiin myös kuvien ottamiseen, sillä kuvista tulee helposti epätarkkoja, kun valoa ei ole riittävästi. Tässä suhteessa Motorolan puhelin jää monista kilpailijoistaan jälkeen.

Moto Z2 Play on varustettu Snapdragon 626 -suorittimella, jonka tehot riittävät erinomaisesti tavalliseen käyttöön. Nopeasti toimiva suoritin hidastuu hieman vaativissa tehtävissä, kuten tietyissä peleissä.

Puhelimessa on todella kestävä akku, josta riittää virtaa koko päivän käyttöä varten. Testijakson aikana akku toimi usein puolitoista vuorokautta yhdellä latauksella.

Räätälöitävä Moto Z2 Play
Moto Z2 Play on jo sinänsä erittäin hyvä puhelin, mutta sitä voidaan vielä päivittää vaativampaan makuun sopivaksi. Puhelimeen on ostettavissa Moto Mods -lisäosia, jotka saa helposti kiinnitettyä laitteen takakanteen. Moto Z2 Playta voidaan laajentaa esimerkiksi lisäakulla, paremmalla kameralla ja langattomalla latauksella.

Lisäosat tuntuvat ensikuulemalta nerokkaalta ratkaisulta, mutta ne maksavat noin parista kympistä kolmeensataan, joten puhelimen räätälöinti tulee nopeasti kalliiksi.

+ Nopea sormenjälkilukija
+ Laadukkaat puhelut
+ Pitkä akkukesto
– Näyttö ja kamera

Katso päivän hinta Motorola Moto Z2 Play -puhelimelle hintavertailusivustolta, kuten esimerkiksi Hintaseurannasta.

Arvio

Laadukas keskikastin puhelin, jossa on pitkä akkukesto ja erinomainen suorituskyky.

Ominaisuudet

Merkki
Motorola
Suoritin
Qualcomm Snapdragon 626
Muisti
4 Gt
Tallennustila
64 Gt
Näytön koko
5,5"
Näytön tarkkuus
1920 x 1080 px
Liitännät
Usb-c, 3.5 mm ääniliitäntä
Akkukesto
Noin 35 t
Akun kapasiteetti
3000 mAh
Käyttöjärjestelmä
Android 7.1.1
Verkko
Wlan 802.11n
Mitat
7,6 x 15,6 x 0,6 cm
Paino
145 g
Sormenjälkilukija
On
Kamera
12 Mpx (taka), 5 Mpx (etu)
Microsd-korttipaikka
Max 2 Tt
Muuta
Vaihdettavia lisäosia, pikalataus
Benchmark-testi (suurin arvo on paras)
68810