Motorola Moto Z3 Play

Kookas puhelin, jossa on runsaasti tallennustilaa, pitkä akkukesto ja laajennusmahdollisuuksia lisäkuorien avulla.

tekijä Henrik Ræder Clausen #Puhelimet #Motorola
8.4

Motorolan Moto Z3 Play -puhelimessa huomio kiinnittyy ensimmäiseksi suureen, kuusituumaiseen näyttöön. Se peittää koko puhelimen etuosan, joten etupuolella ei ole mitään painikkeita. Sormenjälkilukija on sijoitettu puhelimen oikeaan kylkeen.

Seuraavaksi huomio kiinnittyy puhelimen tasaiseen takapintaan, joka mahdollistaa Moto Mod -lisäkuorien kiinnittämisen. Moto Z3:n mukana tulee akkukuori ja lisäakku, joka kasvattaa puhelimen akkukestoa – ja nostaa kokonaispainon yli 220 grammaan. Lisäakkukuoren kanssa Moto Z3 Play on melko kookas puhelin.

Useimmat puhelimen ominaisuuksista ovat hyviä. Laitteessa on 4 gigatavua muistia, 64 gigatavua tallennustilaa sekä mahdollisuus käyttää sim-kortin lisäksi toista sim-korttia tai sd-muistikorttia. Kuusituumaisen, kirkkaan näytön tarkkuus on 2160 x 1080 pikseliä, ja näytössä on upeat värit. Qualcommin Snapdragon 636 ei kuitenkaan kuulu nopeimpien suorittimien joukkoon.

Käyttöjärjestelmänä on Androidin hieman vanhempi, 8.1-versio. Motorola on tehnyt melko vähän muutoksia Android-järjestelmään, mikä on hyvä asia. Jos on käyttänyt Android-puhelinta aikaisemmin, ei totuttelu tähän malliin kestä kauaakaan. Puhelimen käyttö on sujuvaa, ja alkuun pääsee nopeasti ohjattujen toimintojen avulla.

Moto Z3 latautuu erittäin nopeasti, ja yhdellä latauksella pärjää tavallista kauemmin, jos lisäakkukuori on käytössä. Lukitusnäytöllä on selkeä indikaattori, joka kertoo akun varaustilan.

Puhelimen suorituskyky on vain keskitason luokkaa, joten laiteessa ei kannata käyttää kovin raskaita sovelluksia. Useimmat sovellukset toimivat kuitenkin hyvin päivittäisessä käytössä.
Laajennettavissa oleva puhelin

Ainutlaatuista Motorolan puhelimessa on lisäkuorien käyttö, joilla puhelimen toimintoja voidaan laajentaa. Tällä hetkellä tarjolla on 15 erilaista lisäkuorta, esimerkiksi kamerakuori, kaiutinkuori ja jopa projektorikuori. Kun lisäkuori kiinnitetään puhelimeen, ohjattu toiminto auttaa kuoren ja siihen kuuluvien sovellusten käyttöönotossa. Se on kätevää, mutta lisäkuorista joutuu maksamaan.

Moto Z3 Play on loistava valinta puhelimeksi, jos lisäkuorille on todellista tarvetta. Muussa tapauksessa samasta hintaluokasta on tarjolla muita hyviä vaihtoehtoja.

 

+ Laajennettavissa lisäkuorilla
+ Suuri näyttö
+ Reilusti tallennustilaa
+ Pitkä akkukesto lisäakulla
– Keskinkertainen suorituskyky

 

Lisätietoja Motorola Moto Z3 Play -puhelimesta saa valmistajan sivuilta.

Conclusion

Suuri ja hyvin toimiva puhelin, jossa on tarkka näyttö ja pitkä akkukesto. Puhelimeen voi myös liittää lisälaitteita lisäkuorien avulla.

Ominaisuudet

Merkki
Motorola
Suoritin
Qualcomm Snapdragon 636 1,8 GHz
Muisti
4 Gt
Tallennustila
64 Gt
Näytön koko
6"
Näytön tarkkuus
2160 x 1080 px
Liitännät
USB-C
Akun kapasiteetti
3000 mAh + 2220 mAh
Käyttöjärjestelmä
Android 8.1
Verkko
802.11ac
Mitat
156,5 x 76,5 x 6,7 mm (K x L x S)
Paino
156 g
Sormenjälkilukija
On
Kamera
12 MP + 8 MP
Microsd-korttipaikka
On, tai toinen sim-kortti
Muuta
Ostettavissa lisäkuoria
Benchmark-testi (suurin arvo on paras)
105316