Det er ikke til at se det, hvis man ikke lige ved det, men Razr 2022 kan klappes sammen på midten.

Motorola Razr 2022

Razr 2022 osoittaa, että hyvän taitettavan älypuhelimen valmistaminen on oikeasti mahdollista.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Puhelimet #Motorola
8.1

Motorolan Razr 2022 taittuu aiempien Razr-puhelimien tapaan kahtia. Taittomekanismi toimii paremmin kuin koskaan ennen, ja suljettu puhelin mahtuu housuntaskuun helpommin kuin tavallinen älypuhelin.

Puhelimen keskellä on leveä sarana, ja koko sulkemismekanismi tuntuu onneksi erittäin tukevalta. Auki olevasta näytöstä ei juuri huomaa, että se voidaan todella taittaa kahtia, mutta jos sormea liikuttaa varovasti näytön yli, nivelen pystyy tuntemaan näytön keskellä. 

Puhelimen keskikohdasta kuuluu myös pieni huolestuttava naksahdus, kun sormi lipuu sen yli. Ääni on vaivoin kuultava, mutta se osoittaa, että Motorola ei ole vielä saanut kokoonpanoa aivan täydelliseksi.

Kun puhelin on taitettuna, viestit voi lukea ja kellonajan tarkistaa taustapuolella olevalta lisänäytöltä. Tavallisessa käytössä Razr 2022 vastaa muita tämän hintaluokan älypuhelimia. Kaikki toimii sujuvasti, eivätkä sovellukset tai käyttöjärjestelmä nikottele puhelinta käytettäessä.

Kamera ei ole Razr 2022:n tärkein vetonaula, mutta sillä voi ottaa ihan hyviä kuvia. Pidimme erityisesti selfie-kamerasta puhelin taitettuna. Kuvanlaatu on tässä monin verroin parempi kuin useimmissa muissa puhelimissa. Takanäytön ansiosta myös selfie-kuvien ottamiseen voi nimittäin käyttää ensisijaista kameraa.

Sormenjälkilukija on piilotettu virtapainikkeeseen, joka sijaitsee melko ylhäällä puhelimen sivulla. Ellei käsi ole kookkaanpuoleinen, otetta puhelimesta pitää muuttaa painikkeeseen yltämiseksi. Sormenjälkilukija tunnistaa kuitenkin sormenjäljen nopeasti. Sisään kirjautuminen ei tunnu kummallisemmalta kuin tavallisen painikkeen painamiselta. 

Pakkauksessa on mukana laturi, mikä ei ole nykyään itsestäänselvyys. Se lataa puhelimen tunnissa, minkä jälkeen puhelin toimii normaalikäytössä yleensä vuorokauden verran.


+ Taittomekanismi toimii hyvin

+ Lisänäyttö takana

– Sormenjälkilukijaan vaikea yltää

Conclusion

Razr 2022 osoittaa, että hyvän taitettavan älypuhelimen valmistaminen on oikeasti mahdollista.

Ominaisuudet

Merkki
Motorola
Suoritin
Qualcomm SM8475 Snapdragon 8+ Gen 1
Muisti
8 Gt
Tallennustila
256 Gt
Näytön koko
6,7" + 2,7"
Näytön tarkkuus
2400 x 1080 pixels + 800 x 573 pixels
Liitännät
USB-C
Akun kapasiteetti
3.500 mAh
Käyttöjärjestelmä
Android 12
Verkko
Wi-Fi 6E
Mitat
16,7 x 7,98 x 0,76 cm
Paino
200 g
Benchmark-testi (suurin arvo on paras)
Geekbench 1310 single core, 4203 Multi-Core, 6360 OpenCL