Den lille skærm på ydersiden er berøringsfølsom, så du kan betjene telefonen, når den er klappet sammen.

Motorola Razr 40

Razr 40:ssa on vankka sarana, jolla puhelin voidaan taittaa keskeltä, mutta taitoskohta näkyy näytössä.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Puhelimet #Motorola
8.1

Razr 40 on vankasti rakennettu puhelin, jossa on suuri ja taittuva näyttö.

Vaikuttaa siltä, että Motorola on käyttänyt uudelleen edellisen sukupolven taittopuhelimiensa tekniikkaa. Näytön taivutusmekanismi on toiminut paremminkin yhtiön omissa puhelimissa ja kilpailijoissa, kuten OnePlus Openissa, jota testasimme hiljattain. Razr 40:n näytön taitos ei näy, jos sitä katsoo kohtisuoraan näyttöä vasten, mutta jos puhelinta kallistaa pari astetta ylös- tai alaspäin, taitos näkyy selvästi tummana varjona reunasta reunaan.

Avattuna puhelin toimii yhtä  hyvin kuin monet Motorolan parhaista puhelimista. Näytön kontrasti on hyvä, ja kirkkautta voi lisätä. Puhelimessa on nopea prosessori ja runsaasti RAM-muistia sekä tallennustilaa tiedostoille ja sovelluksille.

Fiksu takaosa

Razr 40:n takaosassa näkyy, miksi taittuva puhelin antaa kelpo vastiketta rahoille. Puhelimen taittava sarana on vankka, ja se on rakennettu tyylikkäästi yhdistämään puhelimen puoliskot. Se antaa juuri sopivasti vastusta avattaessa, joten puhelinta ei tule kääntäneeksi vahingossa auki. Puhelimen voi kuitenkin avata helposti yhdellä kädellä työntämällä peukalon väliin ja tekemällä nopean ranneliikkeen. Kokeillessamme tätä panimme tyytyväisinä merkille, että suurin osa puhelimen takaosasta on päällystetty liukumattomalla, kumimaisella materiaalilla, jotta kuitenkin melko arvokkaasta puhelimesta saa hyvän otteen. Takaosan yläreunassa on kamera, joka ei tarjoa aivan yhtä paljon mahdollisuuksia kuin muiden kalliiden puhelinten verrokit. Pääkameran ohella kameraosassa on tarjolla vain  laajakulmalinssi.

Valokuvia voi ottaa helposti puhelimen ollessa taitettuna. Kamera kytkeytyy päälle ravistamalla puhelinta muutaman kerran, ja voit ottaa kuvia helposti vain nostamalla kättä, kun olet kuvassa. Kameramoduulin vieressä on näyttö, jota voi käyttää puhelimen ollessa taitettuna. Voit lukea viestejä, tarkistaa sääennusteen ja katsoa kalenteria. Näyttö ei ole yhtä suuri kuin monissa muissa vastaavissa puhelimissa, mutta ainakaan puhelinta ei tarvitse kääntää auki aina sitä käytettäessä.

Hinta on melkoinen, mutta Razr 40 on itse asiassa yksi edullisimmista kääntöpuhelimista juuri nyt. Suorituskyvyltään se on lähellä tavallisten älypuhelinten tasoa tässä hintaluokassa. Pidämme kuitenkin peukkuja, että taittuvia näyttöjä tulee lopulta saataville edullisempiin puhelimiin, jotta niistä tulisi todellinen vaihtoehto uutta matkapuhelinta ostettaessa.


+ Vankka sarana

+ Hyvä ulkopinta

– Taitos näkyy näytössä

Conclusion

Razr 40:ssa on vankka sarana, jolla puhelin voidaan taittaa keskeltä, mutta taitoskohta näkyy näytössä.

Ominaisuudet

Merkki
Motorola
Suoritin
Qualcomm SM7450-AB Snapdragon 7 Gen 1
Muisti
8 Gt
Tallennustila
256 Gt
Näytön koko
6,9"
Näytön tarkkuus
2640 x 1080 pixels
Liitännät
USB-C
Akun kapasiteetti
4.200 mAh
Käyttöjärjestelmä
Android 14
Verkko
Wi-Fi 6E, Bluetooth 5.3
Mitat
17,1 x 7,4 x 0,74 cm
Paino
189 g
Kamera
64 MP
Benchmark-testi (suurin arvo on paras)
Geekbench: 2894