I udklappet tilstand ligner telefonen en hver anden smartphone.

Motorola Razr 5G

Ensinäkemältä kuin vanha simpukkapuhelin, tarkemmin katsoessa tyylikäs ja huippumoderni älypuhelin, jossa on taittuva näyttö. Sitä on Motorola Razr 5G.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Puhelimet #Motorola
7.8

Puhelimet ovat nykyään niin suuria, etteivät ne meinaa enää mahtua taskuun. Pienikokoinen Motorola Razr 5G on siksi tervetullut harvinaisuus. Se ui vastavirtaan, sillä se mahtuu kokoon taitettuna lähes piiloon kämmenen sisälle.

Kun Motorola Razr 5G on taitettu kokoon, se muistuttaa ensinäkemältä parikymmentä vuotta sitten suosittuja simpukkapuhelimia. Puhelin on helppo sujauttaa taskuun, koska sen kulmat on pyöristetty ja alareuna on kaareva. Puhelimen avaaminen yhdellä kädellä ei valitettavasti ole kovin helppoa. Sivulla ei ole aukkoa, johon peukalon voisi työntää yläosan auki taittamista varten. Meidän oli pakko ottaa Razr 5G yhteen käteen ja avata se toisella.

Puhelimen ulkopinnalla on näyttö, josta voi lukea nopeasti viestejä ja kalenterimerkintöjä ja katsoa kellonajan. Myös viesteihin vastaaminen ja Google Assistant -palvelun käyttäminen onnistuu puhelimen ollessa suljettuna. Testatessa huomasimme, että puhelinta ei itse asiassa tarvinnut avata kovinkaan usein. Avattu Razr 5G muistuttaa tavallista vuoden 2021 älypuhelinta. Jos sivelet näyttöä sormella, huomaat tosin liitoskohdan pienet epätasaisuudet, sillä näytön pinta ei ole täysin tasainen. Siitä huolimatta puhelin toimii kuin mikä tahansa muu älypuhelin.

Näytön koko on 6,2 tuumaa, ja kuva on upea ja kirkas. On kuitenkin melko selvää, että taipuvasta näyttöteknologiasta saa maksaa erityisen suuren lisähinnan, sillä Razr 5G:n hinta ei muuten ole suhteessa sen suorituskykyyn.

Upea akunkesto ja ulkoinen näyttö

Puhelimen datayhteys käyttää uutta 5G-tekniikkaa. Mittasimme nopeudeksi vajaa 100 Mbit/s, mikä ei ole paljon 4G-yhteyttä nopeampi. Emme kuitenkaan voi syyttää puhelinta, sillä tulos on samaa tasoa kuin muilla 5G-puhelimilla testausalueellamme.

Akku kestää käytössä noin vuorokauden ajan, kun kameraa, GPS-navigointia ja internetiä käytetään tavalliseen tapaan. Mutta kun pinnistelimme hieman ja käytimme ulkonäyttöä mahdollisimman paljon, akkua oli vuorokauden käytön jälkeen jäljellä vielä yli 30 prosenttia.


+ Kokoontaitettava

+ Lisänäyttö

– Kallis

– Ei avaudu yhdellä kädellä

Arvio

Ensinäkemältä kuin vanha simpukkapuhelin, tarkemmin katsoessa tyylikäs ja huippumoderni älypuhelin, jossa on
taittuva näyttö. Sitä on Motorola Razr 5G.

Ominaisuudet

Merkki
Motorola
Suoritin
Qualcomm Snapdragon 765G
Muisti
8 Gt
Tallennustila
256 Gt
Näytön koko
6,2" ja 2,7"
Näytön tarkkuus
876 x 2142 px ja 600 x 800 px
Liitännät
USB-C
Akkukesto
noin 24 tuntia
Akun kapasiteetti
2800 mAh
Käyttöjärjestelmä
Android 10
Verkko
5G, Wi-Fi 6
Mitat
16,9 x 7,26 x 0,79 cm
Paino
192 g
Sormenjälkilukija
Kyllä
Kamera
48 MP, 20 MP selfiekamera
Microsd-korttipaikka
Ei