Nokia 3310 (2017)

Uusi Nokia 3310 herättää nostalgiaa, mutta ei vastaa täysin odotuksia.

tekijä Emil Maischnack Jensen #Puhelimet #Nokia
7.2

Vanhalla Nokia 3310 -puhelimella tuli aikoinaan pelattua lukemattomia matopelejä. Puhelin pysyi kuin liimattuna kädessä ja koko ympärillä oleva maailma unohtui, kun ohjasin matoa tasolta toiselle. Niinpä tartuin ilon- ja pelonsekaisin tuntein Nokia 3310:n uudistettuun versioon.

Uudelleen suunniteltu klassikkopuhelin on upea. Se on alkuperäistä mallia ohuempi ja kevyempi, ja istuu pyöristetymmän muotoilunsa ansiosta paremmin käteen. Positiivinen ensivaikutelma katoaa kuitenkin nopeasti, kun ensimmäiset käytännön haasteet pitää ratkaista. Kyse on puhelimen takaosan avaamisesta ja micro-sim-kortin sekä akun laittamisesta paikoilleen. Sen kuulemma pitäisi onnistua kynsillä, mutta täällä sitä yritettiin kahden testitoimittajan voimin, onnistumatta. Sen jälkeen piti turvautua työkaluihin, mistä jäi ikävät jäljet puhelimeen. Viikon testikäytön jälkeen oli havaittavissa, että puhelimen takakuoreen tulee helposti naarmuja, sillä se on tehty erittäin pehmeästä muovista.

Vastaa suunnilleen odotuksia
Kun akku ja sim-kortti oli saatu paikoilleen, puhelin osoittautui erinomaiseksi laitteeksi. Lupausten mukaisesti akussa riittää virtaa viikon ajaksi – suunnilleen yhtä kauan kuin mitä uuden matopelin yhdeksän tason suorittamiseen kului. Matopeli vastaa jotakuinkin sille asetettuihin odotuksiin.

Nokia 3310:ssa on samat toiminnot kuin alkuperäisessä versiossa. Uudessa versiossa on lisäksi surkeahko värinäyttö, pätkivä nettiyhteys ja niin vaatimaton kamera, että sen olisi hyvin voinut jättää pois.

3310 riittää vain harvoille ensisijaiseksi puhelimeksi, mutta huokean hinnan ja pitkän akkukeston ansiosta se sopii hyvin kakkospuhelimeksi, jos älypuhelimen akku sattuu kuivumaan esimerkiksi festivaaleilla tai reissussa. Kunhan vain ei matkusta johonkin niistä monista maista, jotka ovat sulkeneet Nokia 3310 -puhelimen käyttämän 2g-verkon.

 

+ Herättää nostalgiaa
+ Pitkä akkukesto ja matopeli
– Toimii vain 2g-verkossa
– Kehno kamera

 

Lisätietoja Nokia 3310 -puhelimesta saa valmistajan sivuilta.

Conclusion

Henkiin herätetty klassikkopuhelin Nokia 3310 sisältää suunnilleen samat toiminnot kuin alkuperäinenkin versio. Laite ei sovi useimmille ensisijaiseksi puhelimeksi, mutta on hintaansa nähden erinomainen kakkospuhelin kaikkialla, missä 2g-verkko on käytössä.

Ominaisuudet

Merkki
Nokia
Tallennustila
16 Mt + microsd (max 32 Gt)
Näytön koko
2,4"
Näytön tarkkuus
240 x 320 px
Liitännät
Bluetooth, usb, 3,5 mm kuulokeliitäntä
Akkukesto
744 t (valmius), 22 t (puhe)
Akun kapasiteetti
1200 mAh
Käyttöjärjestelmä
Nokia Series 30+
Verkko
2g (gsm)
Mitat
11,5 x 5 x 1,3 cm
Paino
80 g
Sormenjälkilukija
Ei
Kamera
2 Mpx, led-salama
Microsd-korttipaikka
On
Muuta
Matopeli, radio, mp3-soitin