Den store røde klap på bagsiden kan skydes ned, så du kan tage hovedtelefonerne ud.

Nokia 5710 XpressAudio

Puhelin radion ystäville, joiden mielestä älypuhelimet ovat nykyajan hömpötyksiä.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Puhelimet #Nokia
6.9

5710 XpressAudio tuntuu monin tavoin 20 vuotta vanhalta puhelimelta, mutta siinä on myös muutamia virkistäviä yllätyksiä, joita jotkut saattavat arvostaa.

Ensimmäiseksi huomio kiinnittyy suureen punaiseen läppään puhelimen taustapuolella. Kun sen työntää alas, esiin tulee kaksi langatonta kuuloketta, joilla voi kuunnella musiikkia muita häiritsemättä. Kuulokkeet ovat kaukana parhaista kokeilemistamme, mutta kieltämättä kätevät mukana, jos kuunneltavana on vain jokin yksittäinen podcast tai radio-ohjelma.

Ja kyllä, luit aivan oikein – mainitsimme juuri radio-ohjelman. Nokia-puhelimessa on nimittäin FM-radio, josta voi etsiä mieleisen kanavan kuunneltavaksi.

Klassiset Nokia-puhelinten hyvät puolet on säilytetty 5710-mallissa. Puheluiden ääni on hyvä ja selkeä, ja akku kestää ongelmitta useita päiviä. 

Kamera on vuosituhannen vaihteen jälkeisten kameroiden tasolla, eikä kuvanlaatu houkuttele käyttämään kameraa esimerkiksi lomakuvien ottamiseen. Sillä voi räp- säistä kuvan korkeintaan jostain paperista tai tavarasta, joka pitää muistaa myöhemmin. Kosketusnäyttöä puhelimessa ei ole, ja kaikki tehdään painikkeilla kuten vanhoina hyvinä aikoina. Se on itse asiassa mukava vaihtoehto pelkän näytön käyttämiselle, sillä painikkeita voi käyttää katsomatta niitä samalla.

Puhelimessa voi käyttää vain Nokian omia sovelluksia, mutta ne riittävät useimpiin arjen tarpeisiin. Tarjolla on esimerkiksi hälytin, laskin, ääninauhuri, taskulamppu ja tietysti matopeli, josta Nokian puhelimet tunnettiin silloin, kun yritys oli matkapuhelinten kuningas.


+ Pitkä akkukesto

+ Mukana kuulokkeet

– Surkea kamera

Conclusion

Puhelin radion ystäville, joiden mielestä älypuhelimet ovat nykyajan hömpötyksiä.

Ominaisuudet

Merkki
Nokia
Suoritin
Cortex A7, 1 GHz
Muisti
48 MB
Tallennustila
128 MB
Näytön koko
2,4"
Näytön tarkkuus
240 x 320 pixels
Liitännät
Micro-USB
Akun kapasiteetti
1450 mAh
Verkko
Bluetooth 5.0
Mitat
13,9 x 5,8 x 1,6 cm
Paino
129 g
Kamera
0,3 MP