Kameraet ser professionelt ud, men billedkvaliteten kunne være bedre.

Nokia G50

Nokia G50 tarjoaa suuren näytön edulliseen hintaan. Suorituskyvyltään puhelin on kuitenkin valitettavasti hieman heikko.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Puhelimet #Nokia
7.5

Valtava näyttö, kestävä akku ja huokea hinta. Siinä on Nokia G50 pähkinänkuoressa. Toisaalta se ei ole mikään nopea puhelin. Tämän hintaluokan älypuhelimessa on aina säästettävä jostakin, ja tässä laitteessa budjetti on vaikuttanut muun muassa prosessorin valintaan. Hitauden huomaa monissa arkisissa tilanteissa, esimerkiksi Google Mapsin satelliittikarttaa pyyhkäistessä ja puhelimen epäröidessä silloin tällöin sekunnin murto-osan ajan. Se voi olla ärsyttävää, mutta se ei heikennä laitteen toiminnallisuutta. 

Tämän nokialaisen näyttö on yksi markkinoiden tämän hetken suurimmista, mutta sen tarkkuus on melko matala. Näytössä ei näkynyt suoranaista pikselöitymistä, mutta hyvin pieniä kirjaimia oli vaikeampi lukea kuin korkeamman resoluution puhelimilla. Suuren näytön ja kestävän akun vuoksi Nokia G50 on myös melko painava puhelin, vaikka sen taustapuoli onkin muovia eikä lasia. Pitkä akkukesto johdattaa ajatukset matkapuhelinten alkuvuosiin. Testissä käytimme puhelinta keskimäärin lähes kaksi vuorokautta ennen kuin se alkoi kaivata lataamista. Tulos ei tietenkään yllä alkuperäisen Nokia 3310:n tasolle, mutta nykypäivän virranjanoisiin älypuhelimiin verrattuna se on sangen tyydyttävä.

Kamerassa on 48 megapikselin ensisijainen anturi, jolla saa teräviä kuvia. Valitettavasti niiden kontrasti on hieman puutteellinen. Monet kuvat ovat liian kirkkaita ja näyttävät siksi hieman latteilta.

Sormenjälkilukija on sisäänrakennettu Nokia G50:n sivussa olevaan virtapainikkeeseen, ja se toimii itse asiassa paremmin ja nopeammin kuin monien kalliimpien puhelimien näytössä oleva sormenjälkilukija.

Kaiken kaikkiaan Nokia G50 on erinomainen puhelin, jos suuri näyttö ja edullinen hinta ovat tärkeitä valintakriteereitä. Verkkosivustomme Testinurkassa on esitelty myös monia muita kiinnostavia ja edullisia vaihtoehtoja esimerkiksi OnePlusilta.


+ Hyvä akkukesto

+ Suuri näyttö

– Hidas

Conclusion

Nokia G50 tarjoaa suuren näytön edulliseen hintaan. Suorituskyvyltään puhelin on kuitenkin valitettavasti hieman heikko.

Ominaisuudet

Merkki
Nokia
Suoritin
Snapdragon 480
Muisti
4 Gt
Tallennustila
128 Gt
Näytön koko
6,82"
Näytön tarkkuus
720 x 1560 pixels
Akun kapasiteetti
5.000 mAh
Käyttöjärjestelmä
Android 11
Verkko
Wi-Fi 6,
Mitat
17,38 x 7,77 x 0,89 cm
Paino
220 g
Kamera
48 MP, 5 MP ultravid, 2 MP dybde, 8 MP selfie
Benchmark-testi (suurin arvo on paras)
Geekbench 5: 503 single core, 1633 multi core, 1058 Open CL