Plastikdelene i Nokia G60 er fremstillet af 60 procent genbrugt plastik. Det er nok også derfor, bagsiden ser lidt broget ud.

Nokia G60

Nokia G60 on Android-puhelin, joka tyydyttää useimpien tarpeet. Siinä ei ole mitään erityisen heikkoja osa-alueita.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Puhelimet #Nokia
8.0

Jos etsit hyvää Android-puhelinta, joka pystyy moneen ja on edullinen, voit lopettaa etsimisen tähän.

Nokia G60 suoriutui testeissämme keskimääräistä älypuhelinta paremmin, ja se maksaa huomattavasti vähemmän kuin kalliit huippumallit.

Puhelimessa on kookas 6,58 tuuman näyttö, ja koska näyttöä ympäröivä kehyskin on paksuhko, kokonaisuudesta tulee väistämättä iso.

Leveästä reunasta huolimatta Nokia on päättänyt sijoittaa etukameran näyttöön. Kameran musta lovi on hieman ärsyttävä, kun näytöllä katsotaan kuvia tai videoita. Laadultaan näytön kuva on puhelimen hintaan nähden erinomainen. Kyseessä ei ole OLED-­näyttö niin kuin kalliimmissa puhelimissa, joten kontrastista on tingittävä hieman. Näytön pikseleiden pitäisi olla täysin mustia, mutta tässä puhelimessa niiden läpi paistaa taustavalo ja ne näyttävät pikemminkin tummanharmailta.

Käyttöjärjestelmä on Android 12, ja kaikki valikot näkyvät ilman viivettä ja animaatioiden nykimistä. Nokia G60:n näyttö päivittyi hieman katkonaisesti ainoastaan sivustoilla, joilla oli paljon kuvia ja videoleikkeitä ja sivua selattiin nopeasti alaspäin.

Taustapuolen kameramoduulin värit on säädetty aivan liian voimakkaiksi. Pidämme enemmän kuvista, joiden väripaletti on luonnollisempi, mutta olimme silti yleisesti ottaen tyytyväisiä Nokia G60:n kameralla otettuihin kuviin. Kameralla saa erityisen hyviä kuvia ulkona päivänvalossa. Varsinkin muotokuvat voivat olla varsin kauniita, ja niissä on sopivasti syvyyttä. Sisällä otetut kuvat ovat hieman rakeisempia. Hämärässä otetut kuvat eivät ole kovin hyviä – eivät edes kameran yöasetuksella. Kuvista tulee herkästi epätarkkoja ja värit sulautuvat suuriksi, tummiksi laikuiksi. Käytimme puhelinta intensiivisesti viikon ajan, eikä virta ollut minään päivänä vähällä loppua. Akun kesto oli testimme aikana keskimäärin noin 36 tuntia.

Nokia G60 -puhelimesta on tarjolla myös 64 gigatavun vaihtoehto. Sen hankkivien iloksi voimme kertoa, että puhelimen sisällä on SIM-kortin lisäksi paikka microSD-kortille, jonka avulla voi kasvattaa puhelimen tallennustilaa.


+ Hintaan nähden hyvä puhelin

+ Suuri näyttö

– Huonot kuvat hämärässä

Conclusion

Nokia G60 on Android-puhelin, joka tyydyttää useimpien tarpeet. Siinä ei ole mitään erityisen heikkoja osa-alueita.

Ominaisuudet

Merkki
Nokia
Suoritin
Snapdragon 695
Muisti
4 Gt
Tallennustila
128 Gt
Näytön koko
6,58"
Näytön tarkkuus
2408 x 1080 pixels
Liitännät
USB-C
Akun kapasiteetti
4500 mAh
Käyttöjärjestelmä
Android 12
Verkko
Wi-Fi 6
Mitat
16,6 x 7,59 x 0,86 cm
Paino
190 g
Benchmark-testi (suurin arvo on paras)
Geekbench: Singlecore 643, Multi-Core 1790