Nokia X30 har fået sikkerhedscertificeringen IP67, så den tåler både sand og vand.

Nokia X30

Nokia X30 on järkevä valinta, jos haussa on käyttökelpoinen puhelin, jonka hinta on kohtuullinen.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Puhelimet #Nokia
8.4

Matkapuhelinten paras hinta–laatusuhde löytyy 400–500 euron hintaluokasta, ja Nokia X30 on siitä hyvä esimerkki. Puhelimen suuressa ja tyylikkäässä näytössä on hieno kontrasti, ja aloitusnäytön kuvakkeet piirtyvät syvänmustalle taustalle voimakkaan värisinä.

Käyttöjärjestelmä on Googlen Androidin puhdas versio. X30 saa siis päivitykset aiemmin kuin sellaiset puhelimet, joissa käytetään muokattuja Android-versioita. Nokia lupaa päivityksiä syyskuuhun 2025 asti, mutta puhelimen käyttöä voi tietenkin jatkaa myös sen jälkeen.

Nokia X30:ssä on hyvä Snapdragon-prosessori, jonka tehon huomaa esimerkiksi toimintapeleissä, joissa on paljon graafisia yksityiskohtia. Kuvan päivityksessä ei ilmennyt ongelmia nopeassa autopelissä, mutta puhelin lämpeni hieman muutaman minuutin kilpa-ajon jälkeen.

Puhelin on nopea myös normaalikäytössä. Esimerkiksi kasvojentunnistus tapahtuu lähes välittömästi. Siitä tuli nopeasti mieluisin tapa kirjautua puhelimelle, sillä sormenjälkitunnistin on sijoitettu niin alas näytölle, että sen käyttäminen muuttaa otteen puhelimesta epävarmaksi.

Puhelimen takana olevassa pääkamerassa on 50 megapikseliä. Kameran automaattitarkennus on hidas, mutta hyvällä tuurilla oletusasetuksilla saa todella hienoja kuvia. Videokuva ei sen sijaan ole yhtä laadukas. Videomateriaaleihimme tuli maidonvalkea sävy, ja niistä näki selvästi, että ne oli kuvattu matkapuhelimella.

X30 on veden- ja pölynkestävä, joten halukkaat voivat käyttää sitä vaikka kylpyammeessa. Akun kapasiteetti ei ole kovin suuri, mutta X30 kestää silti melko intensiivisessäkin käytössä yli vuorokauden. Testipuhelimessamme oli 8 gigatavua RAM-­muistia ja 256 gigatavua tallennustilaa, mutta myynnissä on myös huomattavasti edullisempi versio, jossa on 6 ja 128 gigatavua. 


+ Näytössä on voimakas kontrasti

+ Nopea kasvojentunnistus

– Hintaan ei sisälly laturia

Conclusion

Nokia X30 on järkevä valinta, jos haussa on käyttökelpoinen puhelin, jonka hinta on kohtuullinen.

Ominaisuudet

Merkki
Nokia
Suoritin
Snapdragon 695
Muisti
8 Gt
Tallennustila
256 Gt
Näytön koko
6,43"
Näytön tarkkuus
2400 x 1080 pixels
Liitännät
USB-C
Akun kapasiteetti
4200 mAh
Käyttöjärjestelmä
Android
Mitat
15,89 x 7,39 x 0,79 cm
Paino
185 g
Benchmark-testi (suurin arvo on paras)
Geekbench - 665 singlecore, 1915 multicore