Du kan gøre telefonen lydløs med et snuptag ved hjælp af skydeknappen på siden.

OnePlus 12

OnePlus 12 on erinomainen puhelin, jossa ei ole heikkouksia, mutta laadulla on hintansa. Etenkin nopea lataus tekee vaikutuksen.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Puhelimet #OnePlus
9.2

OnePlus 12:ssa on kaikki, mitä huippupuhelimelta voi toivoa vuonna 2024 – muun muassa hieno ja erittäin valovoimainen näyttö. Näyttöä on helppo lukea ulkona, ja jos kytket automaattiasetuksen pois päältä ja lisäät kirkkautta pimeässä ympäristössä, valo melkein häikäisee silmiäsi. Suuren näytön rivakka virkistystaajuus saa liikkeen näyttämään sulavalta esimerkiksi pitkää tekstiä alaspäin vieritettäessä.

OnePlus ylpeilee usein sillä, että se kuuntelee käyttäjien mielipiteitä. Tämä vaikuttaa myös pitävän paikkansa, sillä muut valmistajat voisivat ottaa oppia monista pienistä yksityiskohdista. Esimerkiksi nopeasti toimiva sormenjälkilukija sijaitsee hieman ylempänä näytössä kuin monissa muissa älypuhelimissa, joten lukitusta avattaessa otetta ei tarvitse vaihtaa (ja ottaa siten riskiä puhelimen pudottamisesta). Pidimme myös sivussa olevasta liukusäätimestä, jolla voi vaihtaa nopeasti äänettömän toiminnan, värinän ja normaalin äänenvoimakkuuden välillä.

Puhelimen mukana pakkauksessa on tunnusomainen punainen OnePlus-kaapeli ja USB-laturi. Lataus etenee niin nopeasti, että akkumittari laskee prosentteja muutaman sekunnin välein. OnePlus 12:n jäähdytys on onneksi tehokas, joten se ei kuumene niin paljon kuin useimmat muut pikalatauspuhelimet. Saimme puhelimen suuren, 5 400 milliampeeritunnin akun ladattua tyhjästä täyteen noin puolessa tunnissa.

Helppo ja nopea kamera

Kamerat on sijoitettu puhelimen taakse suuren ympyrän sisälle. Tämä ympyrä ulkonee melko paljon puhelimen rungosta, joten puhelin kallistuu puolelta toiselle, jos käytät sitä pöydällä. Onneksi kuvanlaadussa ei ole vastaava heilahtelua. Kameraosa on valmistettu yhteistyössä ruotsalaisen Hasselbladin kanssa, ja kuvat ovat loistavia kaikissa valaistusolosuhteissa. Tehokas sisäänrakennettu kuvanvakain varmistaa, että kuvat ovat erittäin teräviä.

Voit tallentaa videoita jopa 8K-resoluutiolla 24 kuvaa sekunnissa. Kuvasimme kuitenkin mieluummin 4K-resoluutiolla 60 kuvan tarkkuudella, jolloin kuvanlaatu näytti uskomattoman hyvältä, kun toistimme tallenteen televisiossa. Kamerasovellus on yleisesti ottaen helppokäyttöinen, eikä todella hyvien valokuvien ottaminen vaadi paljon taitoa. Pidimme muotokuvatoiminnosta joka häivyttää taustan automaattisesti.

OnePlus 12 on vankkarakenteinen, ja kyljessä olevista painikkeista päätellen laitteessa on käytetty laadukkaita osia. Takaosa on hyvin sileä. Testaamaamme mallin marmoripinnan tuntuma  on tietysti makuasia.


+ Erittäin nopea lataus

+ Erinomainen näyttö

+ Hyvä kamera

Conclusion

OnePlus 12 on erinomainen puhelin, jossa ei ole heikkouksia, mutta laadulla on hintansa. Etenkin nopea lataus tekee vaikutuksen.

Ominaisuudet

Merkki
OnePlus
Suoritin
Qualcomm SM8650-AB Snapdragon 8 Gen 3
Muisti
16 Gt
Tallennustila
512 Gt
Näytön koko
6,8''
Näytön tarkkuus
3168 x 1440 pixels
Liitännät
USB-C
Akun kapasiteetti
5.400 mAh
Käyttöjärjestelmä
Android 14
Verkko
Wi-Fi 7
Mitat
16,3 x 7,6 x 0,9 cm
Paino
220 g
Kamera
50 MP, 64 MP tele, 48 MP ultra
Benchmark-testi (suurin arvo on paras)
Geekbench: 919 single core, 4703 multi core, 13625