Bagsiden af telefonen er ustyrligt glat, så det er en god idé at købe et cover.

OnePlus 12R

OnePlus 12R -puhelimessa saa loistavan kameran, korkean suorituskyvyn ja upean näytön hintaan, joka voisi olla korkeampikin.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Puhelimet #OnePlus
9.1

Mikäli meidän olisi OnePlus 12R:n testauksen yhteydessä pitänyt arvata sen hinta, olisimme yliarvioineet summan noin 150 eurolla.

Qualcommin prosessori ei ole uusinta mallia, mutta jokapäiväisessä käytössä puhelin on nopea ja reagoi ilman havaittavia viiveitä.

Puhelin on käyttövalmis, kun muutamat Netflixin ja TikTokin mainossovellukset poistetaan. Käyttöjärjestelmänä Androidin erikoisversio on helppokäyttöinen ja johdonmukaisesti suunniteltu, joten valikoissa ja asetuksissa on helppo navigoida.

Näyttö on suuri ja hieno. Se on korkearesoluutioinen ja virkistystaajuus on 120 hertsiä, joten liikkeet näkyvät näytöllä sujuvina. Tämä näkyy erityisesti  pitkää tekstiä nopeasti selattaessa, jolloin kirjaimet ovat helposti luettavissa. Värit ovat kirkkaat ja eloisat, ja kontrastikin on parhaiden puhelimien tasolla.

Hyvä akkukesto

Puhelin voi säätää näytön virkistystaajuuden aina yhteen hertsiin asti akun säästämiseksi. Puhelimessa on myös erityinen jäähdytysjärjestelmä, joka auttaa pidentämään akun kestoa. Yhdessä akun kymmenen prosenttia nykyään tavanomaista suuremman kapasiteetin kanssa tämä tarkoittaa, että OnePlus 12R toimii helposti kaksi päivää normaalissa käytössä.

Kun on lataamisen aika, sen voi tehdä vauhdikkaasti mukana tulevalla sadan watin laturilla. Puhelimen lataaminen täyteen kestää vain puolisen tuntia. Suuren akun ainoa haittapuoli  on se, että se nostaa puhelimen painon yli 200 grammaan, joten pitkäaikainen käyttö voi väsyttää käsiä.

Kukaan tulee tuskin pettymään OnePlus 12R:n kameroihin. Otimme hienoja kuvia päivänvalossa. Kuvissa näkyi paljon yksityiskohtia, ja värit olivat kauniita ja luonnollisia. Myös yökuvat onnistuivat hyvin, ja varjoissa oli hienoja yksityiskohtia. Halvempien puhelimien kameroilla on taipumus sotkea tummat värit yhdeksi suureksi pikselimössöksi. Emme kuitenkaan pitäneet kameran digitaalisesta zoomista, joka sai kohteen näyttämään rakeiselta kaukaa kuvattaessa.

OnePlus 12R:n takaosa on kiiltävä ja sileä, ja sormenjäljet rasvoittavat sen nopeasti. Järkevintä olisi luultavasti varustaa puhelin suojakuorella, joka voisi myös korjata suuren tasoeron kameramoduulin ja takaosan pinnan välillä. Kamerat työntyvät pitkälle ulos ja ne on sijoitettu toiselle puolelle, joten puhelin kallistuu sivuttain, jos sitä käyttää pöydällä vaaka-asennossa.


+ Hintaansa nähden nopea puhelin

+ Hieno näyttö

– Zoomatuissa kuvissa on toivomisen varaa

Conclusion

OnePlus 12R -puhelimessa saa loistavan kameran, korkean suorituskyvyn ja upean näytön hintaan, joka voisi olla korkeampikin.

Ominaisuudet

Merkki
OnePlus
Suoritin
Qualcomm SM8550-AB Snapdragon 8 Gen 2
Muisti
16 Gt
Tallennustila
256 Gt
Näytön koko
6,78"
Näytön tarkkuus
2780 x 1264 pixels
Liitännät
USB-C
Akun kapasiteetti
5.500 mAh
Käyttöjärjestelmä
Android 14
Verkko
Wi-Fi 7, Bluetooth 5.3
Mitat
16,3 x 7,5 x 0,9 cm
Paino
207 g
Kamera
50 MP, 8 MP ultra, 2 MP makro, 16 MP selfie
Benchmark-testi (suurin arvo on paras)
Geekbench: 5236