OnePlus 5

OnePlus 5

OnePlus 5 on huippupuhelin kohtuulliseen hintaan.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Puhelimet #OnePlus
9.2

Kun Elisa toi vuosi sitten keväällä OnePlus-puhelimen yksinoikeudella meillä myyntiin, niin OnePlus 3 -malli nousi nopeasti myyntilistan kärkeen. Myös OnePlus 5:ttä jonotettiin, kun se tuli myyntiin kuluvan vuoden kesäkuussa. Puhelin myös kiilasi Elisan listaykköseksi. Eikä ihme, sillä kyseessä on KotiMikron kokeilun perusteella huippupuhelin, joka haastaa muiden lippulaivat.

Ominaisuudet ovat kunnossa. Sen lisäksi, että laitteessa on ykkösluokan suoritin, vauhdittajana on myös kahdeksan gigatavun muisti. Huokeammassa mallissakin on kuusi gigatavua muistia. Suorituskyky tuntuu jo peruskäytössä: nettiselailu hoituu huomattavasti sujuvammin kuin kalliimmilla kilpailijoilla, kuten esimerkiksi Huawei Mate 9 Prolla.

Puhelin oli koekäytössä kaksi viikkoa, jona aikana se ihastutti testaajaa nopeudellaan ja käyttäjäystävällisyydellään. Tehokkuuden hintana on kuitenkin se, että akku kuluu nopeasti. Testissä puhelin jaksoi yhdellä latauksella täyden työpäivän, mutta illasta joutui jo tarkkailemaan akkumittaria, ettei virta pääse loppumaan kesken kaiken.

Näyttö ei ole tarkkuudeltaan samaa luokkaa kuin esimerkiksi Sam­sung Galaxy S8:ssa ja muissa kalliimmissa malleissa, mutta käytännössä sillä ei ole merkitystä. Näyttö on terävä ja sävykäs.

Sormenjälkitunnistin on puhelimen edessä, kotinäppäimessä. Tunnistin lukee sormenjäljen ja avaa puhelimen niin nopeasti, että ensimmäisellä kerralla epäilytti, mahtoiko lukitus edes olla päällä. Mutta olihan se, koska yritykset kirjautua tuntemattomilla sormilla eivät tietenkään onnistuneet.

Kaksoiskamera on Sonyn tuotantoa. Kuvat ovat upeita, ja kahden linssin ansiosta onnistuu puhelimelle harvinainen zoomaus ilman että kuvalaatu kärsii. Tuplakamera terästää myös muotokuvia.

OnePlus 5, joka on varustettu 6 gigatavun muistilla ja 64 gigatavun tallennustilalla maksaa 499 euroa. Isompi malli, jossa on 8 gigatavun muisti ja 128 gigatavun tallennustila, maksaa 559 euroa.

+ Erittäin nopea
+ Loistava kamera
– Akku saisi jaksaa paremmin

Lisätietoja OnePlus 5 -puhelimesta saa valmistajan sivuilta ja Elisalta.

Arvio

One­Plus 5 on KotiMikron tähän asti testaamista Android-puhelimista nopein. Tässä hintaluokassa se on kiistaton ykkönen.

Ominaisuudet

Merkki
OnePlus
Suoritin
Snapdragon 835
Muisti
6/8 Gt
Tallennustila
64/128 Gt
Näytön koko
5,5"
Näytön tarkkuus
1920 x 1080 px
Liitännät
USB C
Akun kapasiteetti
3300 mAh
Käyttöjärjestelmä
Android 7.0
Mitat
154,2 x 74,1 x 7,25 mm
Paino
153 g
Sormenjälkilukija
On
Kamera
20 + 16 Mpx
Microsd-korttipaikka
Ei