OnePlus 5T

Hyvin varustettu jättipuhelin

tekijä #Puhelimet #OnePlus
8.1

Kiinalaiset puhelinvalmistajat Huawei ja OnePlus ovat nousseet muutamassa vuodessa varteenotettaviksi haastajiksi tunnetuimmille valmistajille, kuten Apple ja Samsung.

OnePlus-yhtiön uusin puhelin, 5T, pystyy ongelmitta pistämään kampoihin suurempien valmistajien malleille.

OnePlus 5T ei ole mikään kompakti puhelin, sillä siinä on kuuden tuuman näyttö. Käteen otettaessa puhelin ei kuitenkaan tunnu liian suurelta. Sen tekee näytön pitkulainen muotoilu, johtuen hieman erikoisemmasta 18:9-kuvasuhteesta (tai 2:1).

Puhelin on siis hyvin kapea pituuteensa nähden, mikä tarkoittaa, että näytön yläosaan voi olla vaikea ulottua, jos puhelinta haluaa käyttää vain yhdellä kädellä.

Puhelin perustuu edeltäjäänsä, OnePlus 5:een, joka sai meiltä hyvä arvion viime vuonna. Edeltäjänsä tavoin 5T:ssä on metallinen runko, ja puhelin tuntuu kestävältä siitä huolimatta, että sen etupuoli on tehty lasista.

Hankala sormenjälkilukija

Näyttö täyttää lähes puhelimen koko etuosan, joten sormenjälkilukija on jouduttu sijoittamaan laitteen takaosaan. Sormenjälkilukijan sijainti hankaloittaa hieman puhelimen lukituksen avaamista, sillä käyttäjän pitää venyttää etusormeaan kohti puhelimen yläosaa ja samalla varoa sitä, ettei puhelin putoa kädestä.

Sormenjälkilukijan sijasta puhelimen lukituksen voi avata kasvojentunnistuksen avulla. Testatessa kasvojentunnistusta se toimi hyvin kirkkaassa päivänvalossa, mutta hämärässä valaistuksessa tunnistautuminen tapahtui välillä viiveellä.

OnePlus 5T tuottaa kirkkaan ja selkeän äänen puhelun molemmille osapuolille. Yhdysrakenteinen kaiutin on kuitenkin sijoitettu vähän huonosti puhelimen alareunaan, jolloin sen tukkii helposti kädellä puhelinta pideltäessä.

Takaosan yläreunasta löytyy kaksoiskamera. Sillä saa otettua loistavia kuvia, vaikka se ei ihan pärjääkään Huawein, Applen ja Samsungin huippumalleille. Päivänvalossa otetuista kuvista tuli kirkkaita ja teräviä, mutta hämärässä otetuissa kuvissa oli ongelmia tarkkuuden kanssa – riippumatta siitä, kuinka ankarasti testaaja taisteli pitääkseen puhelimen täysin paikoillaan kuvauksen aikana.

Kaiken kaikkiaan OnePlus on tehnyt erittäin hyvän puhelimen, joka on kohtuullisen hinnan takia varsin kilpailukykyinen vaihtoehto.

+ Nopea

+ Hyvä hinta

– Takapaneelin sormenjälkilukija

Lisätietoja OnePlus 5T -puhelimesta saa valmistajan sivuilta.

Arvio

OnePlus 5T on varteenotettava vaihtoehto, jos etsii suurikokoista puhelinta kohtuulliseen hintaan.

Ominaisuudet

Merkki
OnePlus
Suoritin
Qualcomm Snapdragon 835
Muisti
6 Gt
Tallennustila
64 Gt (128 Gt:n malli 559 €)
Näytön koko
6"
Näytön tarkkuus
1080 x 2160 px
Akun kapasiteetti
3300 mAh
Paino
162 g
Kamera
16 + 20 Mpx (taka), 16 Mpx (etu)