OnePlus 6T

OnePlussa teki jälleen huippuvarustellun ja kohtuuhintaisen älypuhelimen.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Puhelimet #OnePlus
9.0

OnePlussan uusi älypuhelin OnePlus 6T ei päällisin puolin eroa lajitovereistaan, mutta se sisältää ominaisuuksia, joilla se erottautuu puhelinmassasta.

Laite esimerkiksi kuuluu ensimmäisiin malleihin, joissa sormenjälkilukija on näytössä. Tämä on erinomainen ratkaisu, koska toteutus ei hukkaa tilaa. Toiminto on kuitenkin aavistuksen hidas lukemaan peukaloa, kun sen asettaa näytölle. Kasvojentunnistustoiminto on sen sijaan vauhdikkaampi, joten puhelin avautuu lähes silmänräpäyksessä, kun virtapainiketta painaa.

OnePlus 6T on hinnoiteltu ilahduttavan järkevästi. Laitteen hankkija saa puhelimen, joka haastaa Huawein ja Samsungin huippumallit, mutta selkeästi edullisempaan hintaan. OnePlus onkin ollut ensimmäisestä puhelimestaan asti piristävä älypuhelinten hintaprässääjä.

OnePlus 6T pyörittää sekä käyttöjärjestelmää että kaikkia sovelluksia täysin kitkattomasti. Puhelimella suoritettiin erilaisia toimia rinta rinnan kalliimman Huawein P20 Pro -puhelimen kanssa, ja OnePlus 6T oli hieman nopeampi esimerkiksi lataamaan monimutkaisia nettisivuja. Nopeusmittauksissa AnTutu-sovelluksella osoittautui, että OnePlus 6T on jonkin verran nopeampi kuin edeltäjänsä OnePlus 6. KotiMikron testaamista puhelimista OnePlus 6T sijoittuukin nopeimpien joukkoon.

Perustoimet, kuten puhelut ja valokuvaus hoituvat OnePlus 6T -älypuhelimella loistavasti. Laitteen kaksoiskamera ei aivan pärjää raskaan sarjan edustajille, mutta erot kuvanlaadussa jäävät lähinnä makuasioiksi.

OnePlussan kookas näyttö käyttää amoled-tekniikkaa. Kuten muissakin saman näyttötyypin puhelimissa, myös OnePlus 6T:n kontrasti on täydellinen ja kuva terävä huolimatta monia kilpailijoitaan alhaisemmasta näyttötarkkuudesta. Harmi, että puhelimen reunat ovat kuvan kaltaisesti myös terävät. Ne eivät ole hiotusti laitteen tasassa vaan pistävät hieman esiin muusta laitteesta. Tämä laskee jonkin verran kokonaisvaikutelmaa muuten viimeistellystä puhelimesta.

Puhelimen akkukesto on hyväksyttävää tasoa. Laitetta kokeiltaessa ei kertaakaan tarvinnut miettiä, selviääkö puhelin päivän tehtävistään ilman latauksia.

OnePlus seuraa Applen mallia ja on jättänyt kuulokeliitännän pois. Vaihtoehdot ovat joko bluetooth-kuulokkeet tai mukana tulevan sovittimen käyttö. Sovitin yhdistetään usb-c-liitäntään, jota käytetään myös puhelimen lataamiseen.

OnePlus 6T on Suomessa myynnissä kiiltävän mustana ja mattamustana versiona. Puhelinta myy nyt kolme operaattoria, kun Elisan ja Telian lisäksi myös DNA aloitti OnePlus-puhelinten myynnin, ja nimenomaan uudella OnePlus 6T -lippulaivamallilla.

Testissä oli Oneplus 6T, jossa on 8 gigatavun muisti ja 128 gigatavun tallennustila.

Myynnissä on kolme versiota:
OnePlus 6T Mirror Black 6/128 Gt (549 €)
OnePlus 6T Midnight Black 8/128 Gt (579 €)
OnePlus 6T Midnight Black 8/256 Gt (629 €)

 

+ Edullinen

+ Erittäin nopea

– Hitaahko sormenjälkilukija

Lisätietoja Oneplus 6T -älypuhelimesta on valmistajan sivuilla.
Päivän hinnan voi tarkistaa hintavertailusivustolta, kuten esimerkiksi Hintaoppaasta.

Conclusion

OnePlus 6T on hintaluokassaan erittäin hyvin varusteltu ja haastaa ominaisuuksissa kalliimmat mallit.

Ominaisuudet

Merkki
OnePlus
Suoritin
Snapdragon 845
Muisti
8 Gt
Tallennustila
128 Gt
Näytön koko
6,41"
Näytön tarkkuus
1080 x 2340 px
Liitännät
USB-C
Akun kapasiteetti
3700 mAh
Käyttöjärjestelmä
Android 9
Verkko
802.11ac
Mitat
157,5 x 74,8 x 8,2 mm
Paino
185 g
Sormenjälkilukija
On, näytön alla
Kamera
16 + 20 Mpix (taka), 16 Mpix (rtu)
Microsd-korttipaikka
Ei
Benchmark-testi (suurin arvo on paras)
Antutu-mittaus: Suoritin 92 636, grafiikat 128 418, käyttöliittymä 65 205, muisti 10 629, yhteensä 296 888