Etukamera ponnahtaa tarvittaessa esiin.

OnePlus 7 Pro

Huippuluokan puhelin upealla näytöllä ja esiin ponnahtavalla etukameralla.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Puhelimet #OnePlus
7.6

OnePlus on tullut tunnetuksi hyvistä ja kohtuuhintaisista puhelimistaan. OnePlus 7 Pro -mallin myötä valmistaja on siirtynyt astetta korkeammalle tasolle – sekä hinnan että ominaisuuksien suhteen. OnePlus 7 Pro on nopeudeltaan samalla tasolla muiden huippupuhelimien kanssa. Käyttöjärjestelmä ja kaikki sovellukset toimivat vaikuttavan nopeasti ja kitkattomasti.

Puhelimen paras ominaisuus, näyttö, on samalla sen akilleen kantapää. Näyttö on huippuluokkaa, ja upeassa kuvassa on erinomainen kontrasti. Näyttö päivittyy 90 kertaa sekunnissa, joten kun pitkää sivustoa vierittää alaspäin, kaikki liikkuu sulavasti – melkein kuin elokuvien lopputeksteissä. Suuri ja nopeasti päivittyvä näyttö kuluttaa kuitenkin paljon akkua. Yleensä älypuhelimen akusta riittää virtaa 1,5 vuorokauden sekalaiseen käyttöön (navigointi, kuvat, videot, puhelut ja netin käyttö). OnePlus 7 Prota piti sen sijaan ladata noin 22 tunnin käytön jälkeen.

Kolmoiskameran lisäksi laitteessa on rungon sisään piilotettu etukamera. Se ponnahtaa puhelimen yläreunasta esiin, kun etukamera otetaan käyttöön kamerasovelluksella. Tällä ratkaisulla on vältetty muiden huippuluurien yläosassa oleva musta lovi. Piilossa olevasta etukamerasta johtuen kasvojentunnistus tapahtuu pienellä viiveellä, mikä houkuttelee avaamaan puhelimen lukituksen vikkelästi toimivalla sormenjälkilukijalla, joka on upotettu näyttöön.

Ääni välittyy puheluissa kirkkaana ja selkeänä, varsinkin kun VoLTE on käytössä, jolloin puhelut kulkevat laitteen nettiyhteyden kautta. Puhelimessa ei ole kuulokeliitäntää, ja jos ei halua kuunnella musiikkia laitteen kaiuttimista, tarvitaan kuunteluun bluetooth-headsetia tai sovitinta.

Puhelimen kyljessä on kolmiasentoinen kytkin: äänetön, värinä ja soittoääni. Kytkin sinänsä on ihan kätevä, mutta se on hieman koholla reunasta ja tarttuu taskussa helposti kiinni, jolloin asetus saattaa muuttua huomaamatta.

Vastaavanlaisia ongelmia oli puhelimen taskulampun kanssa, joka meni itsestään päälle taskussa. Myös näyttö ymmärsi välillä kosketuksen väärin ja avasi sovelluksia, joita ei ollut painettu. Tällaiset asiat ärsyttävät puhelimessa, joka kuuluu muilta ominaisuuksiltaan kärkikastiin.


+ Erittäin nopea
+ Ensiluokkainen näyttö
– Kuluttaa paljon akkua

 

Katso päivän hinta OnePlus 7 Pro -puhelimelle hintavertailusivustolta, kuten esimerkiksi Hintaseurannasta.

Arvio

OnePlus on tehnyt erittäin nopean puhelimen, jossa on erinomainen näyttö. Tehokkuus näkyy valitettavasti myös akun kulutuksessa.

Ominaisuudet

Merkki
OnePlus
Suoritin
Qualcomm Snapdragon 855
Muisti
8 Gt
Tallennustila
256 Gt
Näytön koko
6,67"
Näytön tarkkuus
3120 x 1440 px
Liitännät
Usb-c
Akkukesto
22 t
Akun kapasiteetti
4000 mAh
Käyttöjärjestelmä
Android 9
Verkko
802.11ac (Wi-Fi 5)
Mitat
162,6 x 75,9 x 8,8 mm
Paino
206 g
Sormenjälkilukija
Upotettu näyttöön
Kamera
Takana kolmoiskamera: 48 MP, f/1.6, (wide), 8 MP, f/2.4, 78mm (telephoto), 3x zoom, 16 MP, f/2.2, 13mm (ultrawide); etukamera 16 MP
Microsd-korttipaikka
Ei