OnePlus 7:n yläosassa on musta lovi etukameraa varten.

OnePlus 7

Hyvillä ominaisuuksilla varustettu älypuhelin, joka ei maksa liikaa.

tekijä #Puhelimet #OnePlus
7.8

Kiinalainen OnePlus tunnetaan laadukkaista mutta kohtuuhintaisista puhelimista. Tuorein malli OnePlus 7 jatkaa samaa käyttäjäystävällistä hintapolitiikkaa, sillä laite on hieman lähimpiä kilpailijoitaan huokeampi.

OnePlus 7 on monessa mielessä houkutteleva Android-puhelin, joka tarjoaa hyvät ominaisuudet. Suoritin on nopea ja muistia on riittävästi.

Kuulokeliitäntää ei tästäkään mallista löydy, vaan käyttäjän on tyydyttävä langattomaan ratkaisuun. Tallennustilaa ei pysty kasvattamaan microsd-muistikortilla, mutta sisäinen tallennustila, jota on tarjolla 128 tai 256 gigatavua mallista riippuen, riittänee useimmille käyttäjille.

Takakameralla saa hyviä kuvia, mutta kameran laatu ja ominaisuudet eivät ole aivan samaa tasoa kuin esimerkiksi Huawein ja Samsungin huippumalleissa. Kamera käyttää kahta linssiä ja ottaa parhaimmillaan 48 megapikselin kuvia. Suuresta tarkkuudesta on yleensä hyötyä kuvia rajatessa, mutta kokeiltaessa oli lopputuloksena usein kuvankohinan pilaama jälki, joten suuri megapikselimäärä näyttää hyvältä lähinnä puhelimen ominaisuuksien luettelossa.

Näytön koko on 6,41 tuumaa, mutta näyttö on leveyttään yli tuplasti korkeampi, joten puhelin on saatu riittävän kapeaksi, jotta sitä on mukava pitää yhdellä kädellä. Valitettavasti näytön kosketusherkkyys tuottaa virheitä. Testissä tuli herkästi soitettua taskupuheluita, ja taskulamppukin syttyi pari kertaa kuin itsestään.

Sormenjälkilukija on sijoitettu näyttöön. Kun lukija on valmis käyttöön, näytöllä näkyy sininen sormenjäljen kuva, jonka päälle oma sormi laitetaan. Vaikka OnePlussan lukija ei olekaan yhtä nopea kuin perinteinen sormenjälkilukijan paikka, niin se ei kuitenkaan ole niin hidas, että se häiritsisi käyttöä.

OnePlus 7 on erinomainen keskihintaluokan puhelin. Edelleen on kuitenkin saatavana hieman onnistuneempi edeltäjä, OnePlus 6T, ja vielä huokeammalla hinnalla. Lue laitteen testi Testinurkassa.


+ Hyvä hinta-laatusuhde
+ Nopea
– Yliherkkä näyttö

Lisätietoja laitteesta saa valmistajan sivuilta.

Arvio

OnePlus 7 on hyvä keskihintaluokan puhelin, jota kuitenkin vaivaa hieman turhan herkästi reagoiva näyttö.

Ominaisuudet

Merkki
OnePlus
Suoritin
Qualcomm Snapdragon 855
Muisti
8 Gt
Tallennustila
256 Gt
Näytön koko
6,41"
Näytön tarkkuus
2340 x 1080 px
Liitännät
Usb-c
Akun kapasiteetti
3700 mAh
Käyttöjärjestelmä
Android 9.0
Verkko
Wi-Fi 5
Mitat
157,7 x 74,8 x 8,2 mm
Paino
182 g
Sormenjälkilukija
Näyttöön upotettu
Kamera
48 MP + 5 MP takakamerat, 16 MP etukamera
Microsd-korttipaikka
Ei