OnePlus 8T

Suurella virkistystaajuudella ja neloiskameralla varustettu 5G-älypuhelin.

tekijä Martin Lorentsen #Puhelimet #OnePlus
9.0

OnePlus 8T kuuluu ominaisuuksiensa puolesta 5G-älypuhelimien raskaaseen sarjaan.

Jos käytössäsi on jo OnePlus 8 -puhelin, ei ole mitään mieltä ostaa uutta versiota. OnePlus 8T muistuttaa paljon keväällä 2020 ilmestynyttä edeltäjäänsä. Esimerkiksi 8T-mallin suoritin ja tallennustila ovat samat kuin OnePlus 8:ssa.

OnePlus 8T -mallia on kuitenkin päivitetty monelta osin. Näytössä on erittäin suuri, 120 hertsin virkistystaajuus, minkä vuoksi puhelimella on ilo pelata pelejä sekä vierittää sosiaalisen median, kuten Facebookin sivuja. Näytön suuresta virkistystaajuudesta on hyötyä myös käytettäessä Google Mapsin kaltaisia raskaita sovelluksia, ja tehokkaan Qualcomm Snapdragon 865 -suorittimen ansiosta karttasovellus on tuskin koskaan toiminut paremmin puhelimessa.

OnePlus 8T -mallissa on neljä kameraa takana. Kolme niistä on nähty aiemmin OnePlus 8:ssa, ja niillä saa otettua erinomaisia kuvia. Neljäs ja uusi kamera ei ota kuvia, vaan ohjaa sen sijaan valaistusta mustavalkokuvia otettaessa, jolloin kuvista tulee uskomattoman teräviä. Videoita tallentaessa voi ottaa käyttöön Super Stable -toiminnon, jonka avulla jäljestä tulee vakaata ja rauhallista, vaikka kädet tärisisivät kuvattaessa.

Puhelimeen kuuluu uusi Warp Charge 65 -laturi, jolla saa ladattua erittäin kestävän 4500 milliampeeritunnin akun nollasta 58 prosenttiin vain vartissa. Vielä 20 minuuttia lisää latausaikaa ja puhelimen akku on täyteen ladattu. Puhelin ei ikävä kyllä tue langatonta latausta.

Käyttöjärjestelmänä OnePlus 8T:ssä on uunituore Android 11, joka toimii moitteettomasti puhelimen uuden ja parannetun käyttöliittymän kanssa. Siinä on esimerkiksi erityinen Always on -näyttötila, jossa voi tarkistaa ilmoitukset, kellonajan ja muistutukset avaamatta puhelimen lukitusta hyvin toimivalla, näyttöön upotetulla sormenjälkilukijalla.


+ Erinomainen näyttö

+ Salamannopea lataus

–  Ei tue langatonta latausta

 

Lisätietoja saa valmistajan sivuilta.

Katso päivän hinta hintavertailusivustolta, kuten esimerkiksi Hintaoppaasta.

 

Conclusion

Joka suhteessa ensiluokkainen puhelin, joka osaa kaiken, mitä pitääkin — langatonta latausta lukuun ottamatta.

Ominaisuudet

Merkki
OnePlus
Suoritin
Qualcomm Snapdragon 865
Muisti
12 Gt
Tallennustila
256 Gt
Näytön koko
6,55"
Näytön tarkkuus
2400 x 1080 px, 402 ppi
Liitännät
USB-C
Akun kapasiteetti
4500 mAh
Käyttöjärjestelmä
Android 11
Verkko
5G
Mitat
16 x 7,4 x 0,8 cm
Paino
188 g
Sormenjälkilukija
Näytössä
Kamera
48 MP, 16 MP ultralaajakulma, 5 MP makrolinssi, 2 MP yksivärilinssi. Etukamera: 16 MP
Microsd-korttipaikka
Ei