OnePlus 9 Pro

Nopea ja tehokas puhelin pitkällä akkukestolla.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Puhelimet #OnePlus
9.3

OnePlus 9 Pro on joka suhteessa huippuluokan puhelin. Sen huomaa selvästi sekä laitteen fyysisestä laadusta että käyttöjärjestelmän ja sovellusten erittäin nopeasta toimivuudesta.

Puhelin on varustettu uusimmalla Snapdragon-suorittimella ja versiosta riippuen joko kahdeksan tai 12 gigatavun muistilla. Lopputulokseksi on saatu puhelin, joka jaksaa pyörittää kaikkein vaativimpia sovelluksia ja nopeatempoisia pelejä suurella tarkkuudella. Markkinoilta ei löydy tällä hetkellä puhelinta, joka olisi OnePlus 9 Prota selkeästi nopeampi.

OnePlus on tehnyt yhteistyötä kameravalmistaja Hasselbladin kanssa, joka on kehittänyt takana olevan neloiskameran. Kamera on samaa tasoa kuin Samsungin, Huawein ja Applen parhaissa puhelimissa, mutta kyse on silti puhelinkamerasta omine rajoituksineen. Linsseille ja kuvan ottamiseen tarvittavalle elektroniikalle on rajoitetusti tilaa. Tämä näkyy kuvattaessa hyvin heikossa valaistuksessa, jolloin tummilla sävyillä on toisinaan taipumus sulautua yhteen neliskanttisiksi lohkoiksi.

Muuten kuvanlaatu on erinomainen sekä valokuvissa että videoissa, ja on vaikea kuvitella, että kukaan pettyisi kameraan ja sen tarjoamiin mahdollisuuksiin muun muassa kuvattaessa kaukaa tehokkaalla teleobjektiivilla.

Testatessa saatiin OnePlus 9 Pron akkukestoksi noin 36 tuntia, eikä virta ollut koskaan loppumassa kesken päivää – ei edes silloin, kun sekä gps-navigointia että kameraa käytettiin ahkerasti. OnePlus 9 Prossa on parempi akkukesto kuin esimerkiksi Applen iPhone 12 Pro -huippupuhelimessa, ja nopein lataus testaamistamme puhelimista. Lataus sujuu todella rivakasti: Nollasta 60 prosentin varaustasoon puolessa tunnissa, ja langaton lataus on yhtä vaikuttava.

Ainoa varsinainen ongelma OnePlus 9 Prossa on erittäin liukas takakansi. Puhelinta on suunnilleen yhtä helppo pitää kädessä kuin märkää kalaa. Testijakson aikana puhelin liukui monta kertaa ulos taskusta, kun testaaja asettui nojatuoliin istumaan, mikä ei ole kovin mukava asia, kun kyseessä on lähes tuhat euroa maksava laite.

Testiin saatiin väriltään vaalein puhelin kolmesta vaihtoehdosta. Harmaa sävy on nimeltään Morning Mist, ja väri on kirkkaampi laitteen yläosassa ja tummempi alaosassa. Puhelin on kuitenkin pakko varustaa suojakuorella, jonka avulla laitteesta saa pitävämmän otteen ja joka estää sitä liukumasta pois kaltevalta pinnalta.


+ Korkealaatuiset komponentit

+ Huippunopea lataus

– Erittäin liukas

 

Lisätietoja saa valmistajan sivuilta.

Katso päivän hinta hintavertailusivustolta, kuten Hintaoppaasta.

 

Conclusion

Huippuluokan OnePlus 9 Pro -puhelin on varustettu muun muassa tehokkaalla suorittimella, erinomaisella kameralla ja pikalatauksella.

Ominaisuudet

Merkki
OnePlus
Suoritin
Qualcomm SM8350 Snapdragon 888
Muisti
12 Gt
Tallennustila
256 Gt
Näytön koko
6,7"
Näytön tarkkuus
3216 x 1440 px
Liitännät
USB-C
Akkukesto
Noin 36 t
Akun kapasiteetti
4500 mAh
Käyttöjärjestelmä
Android 11, OxygenOS 11
Verkko
Wi-Fi 6
Mitat
163,2 x 73,6 x 8,7 mm
Paino
197 g
Sormenjälkilukija
Näytössä
Kamera
48 MP, 8 MP (tele), 50 MP (ultralaajakulma), 2 MP (syvyys)
Microsd-korttipaikka
Ei