Den lille skydeknap på siden gør telefonen lydløs med det samme.

OnePlus Nord 3

Nord 3 on hintaansa nähden loistava puhelin, ja jos pärjäät 128 Gt:n tallennustilalla, saat sen vielä halvemmalla.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Puhelimet #OnePlus
8.7

OnePlus Nord 3 sijoittaa hinnoittelultaan OnePlussan nykyisin laajan matkapuhelinvalikoiman keskikastiin. Silti se on älypuhelin, jossa ei ole juuri mitään heikkouksia.

Näyttö näyttää kauniin ja värikkään kuvan, ja sekä käyttöjärjestelmä että kaikenlaiset sovellukset toimivat nopeasti ja sujuvasti. Käyttöjärjestelmä on nimeltään OxygenOS, ja se on OnePlussan kokoama, erityinen räätälöity versio Androidista. Muutosten määrä on kuitenkin rajallinen, ja kaikki Googlen tutut sovellukset ja työkalut ovat valmiina kansiossa matkapuhelimen aloitusnäytöllä.

Käytimme Nord 3:a reilun viikon ajan, ja kaikki GPS-navigoinnista valokuvaukseen vastasi odotuksiamme.

Etukamera ottaa loistavia kuvia. Otimme kasoittain kuvia kameran oletusasetuksilla, ja jouduimme zoomaamaan, jotta näimme laatueron verrattuna lähes kaksi kertaa kalliimman kilpailevan puhelimen kameran kuviin. Nord 3:n kameramoduulissa on myös erityinen makro-objektiivi, mutta sillä otetut kuvat olivat ikävän heikkolaatuisia. Kuvassa oli näkyvää kohinaa jopa hyvässä valaistuksessa. Onneksi makro-objektiivi superlähikuvien ottamiseen esimerkiksi kasveista tai hyönteisistä ei todennäköisesti ole sellainen, jota monet käyttävät päivittäin.

Sormenjälkilukija on piilotettu näyttöön. Se on sijoitettu varsin alas, joten otetta piti muuttaa hieman kömpelösti, jotta lukija onnistui lukemaan sormenjäljen. Onneksi voit myös käyttää nopeaa kasvojentunnistusta. Kirjautuminen onnistui sekunnissa jopa täysin pimeässä huoneessa, jossa kasvojamme valaisi vain näytön valo.

Testasimme OnePlus Nord 3:n version, jossa oli 256 gigatavua sovelluksia, videoita ja valokuvia varten. Tallennustilaa ei voi laajentaa microSD-kortilla, joten jos harkitset hieman halvempaa 128 gigatavun mallia, kannattaa miettiä tarkkaan, riittääkö se kokonaistilantarpeisiisi.

Puhelimen pakkauksessa on mukana todella tehokas 80 watin laturi. Nord 3:n lataaminen nollasta sataan prosenttiin kesti vain hieman yli puoli tuntia. Ensimmäiset muutamat prosentit menivät nopeimmin, joten matkapuhelimeen saa virtaa koko päiväksi muutamassa minuutissa.

Yksi OnePlussan parhaista innovaatioista on puhelimen kyljessä. Se on näppärä pieni liukusäädin, jossa on kolme asetusta: mykistys, värinä ja soittoääni. Säätimen nopealla painalluksella voit poistaa vaaran, että voimakas soittoääni häiritsee muita esimerkiksi elokuvateatterissa tai junan Extra-vaunussa.


+ Hyvä puhelin tähän hintaan

+ 80 watin laturi

– Huono makro-objektiivi

Conclusion

Nord 3 on hintaansa nähden loistava puhelin, ja jos pärjäät 128 Gt:n tallennustilalla, saat sen vielä halvemmalla.

Ominaisuudet

Merkki
OnePlus
Suoritin
Mediatek MT6983 Dimensity 9000
Muisti
16 Gt
Tallennustila
256 Gt
Näytön koko
6,74"
Näytön tarkkuus
2772 x 1240 pixels
Liitännät
USB-C
Akun kapasiteetti
5.000 mAh
Käyttöjärjestelmä
Android 13, OxygenOS 13.1
Verkko
Wi-Fi 6, Bluetooth 5.
Mitat
16,2 x 7,5 x 0,8 cm
Paino
193 g
Kamera
50 MP
Benchmark-testi (suurin arvo on paras)
Geekbench 6: 1061 single-core, 3307 multi-core, 5464 OpenCL GPU