Kameraet sidder helt ude i siden og buler ud, så telefonen vipper, hvis du bruger den, mens den ligger på et bord.

OnePlus Nord CE 2

OnePlus Nord CE 2 on hyvä ja kohtuullisen hintainen puhelin.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Puhelimet #OnePlus
8.2

Nord CE 2 on kiinalaisen OnePlus-merkin onnistunut ja suhteellisen edullinen puhelin. Se toimii yleisesti ottaen hyvin, mutta toisinaan näytöllä on hieman viivettä esimerkiksi paljon kuvia ja videoita sisältäviä ”raskaita” verkkosivustoja selatessa. Kuva on hyvä ja terävä, eikä kontrastissa ole moittimista. Kun pidimme Nord CE 2 -puhelinta kaksi kertaa kalliimman kilpailijan vieressä, huomasimme ettei sen näyttö ollut aivan yhtä kirkas, mutta muuten puhelinten välillä ei ollut suurta eroa. Nord CE 2:n taustaan on kiinnitetty hieman tavallista enemmän huomiota. Lainaamamme mallin yläosa oli vaaleansininen, ja puhelimen alaosaan mennessä väri vaaleni vähitellen lähes maitomaisen valkoiseksi. Liukuvärjäys saa puhelimen näyttämään todellista hienommalta. Sinisen lisäksi puhelimesta on saatavana myös harmaa versio. Taustapuoli ei ole erityisen liukas, mutta pakkauksessa on mukana myös läpinäkyvä silikonikuori. Nord CE 2:n suurin vahvuus on akkukesto. Ensimmäisen testipäivän jälkeen puhelin oli kuluttanut vasta alle 25 prosenttia virrasta. Akun kapasiteetti 4 500 mAh riitti keskimäärin yli kahden päivän säännölliseen GPS:n ja internetin käyttöön sekä puheluihin. Se on sangen hyvä saavutus.

Nord CE 2:n kameralla saa erinomaisia kuvia. Kamera toimii edullisemmille puhelimille ominaiseen tapaan parhaiten kirkkaassa päivänvalossa kuvatessa. Pimeän laskeutuessa kuvat tuppaavat muuttumaan hieman liian rakeisiksi.

Hinta on pidetty edullisena ominaisuuksia karsimalla. Puhelinta ei esimerkiksi voi ladata langattomasti. Pakkauksessa on kuitenkin hyvä laturi ja OnePlussan tunnusomainen punainen latauskaapeli.

Nord CE 2:n alaosassa on USB-C-latausportin lisäksi kuulokeliitäntä. 


+ Erinomainen akkukesto

+ Mainio näyttö

– Ei langatonta latausta

Conclusion

OnePlus Nord CE 2 on hyvä ja kohtuullisen hintainen puhelin.

Ominaisuudet

Merkki
OnePlus
Suoritin
MediaTek MT6877 Dimensity 900 5G
Muisti
8 GB
Tallennustila
128 GB
Näytön koko
6,43"
Näytön tarkkuus
2400 x 1080 pixels
Akun kapasiteetti
4.500 mAh
Käyttöjärjestelmä
Android 11
Verkko
Wi-Fi 6
Mitat
16,06 x 7,32 x 0,78 cm
Paino
173 g
Sormenjälkilukija
Ja
Kamera
64 MP, 8 MP ultravid, 2 MP makro, 16 MP selfie
Microsd-korttipaikka
Ja
Benchmark-testi (suurin arvo on paras)
GeekBench 5: 729 single, 2137 multi, 2518 OpenCL