Selfiekameraet gemmer sig i et sort hul øverst i den store skærm.

OnePlus Nord CE 3 Lite

Tässä puhelimessa on suuri näyttö ja monia muita hyviä puolia edulliseen hintaan.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Puhelimet #OnePlus
8.0

Nykyaikaisesta älypuhelimesta ei tarvitse maksaa itseään kipeäksi. OnePlus Nord CE 3 Litessa on peräti 6,72 tuuman näyttö, vaikka hinta on edullisesta päästä.

Näytön kontrasti ei ole huippuluokkaa, mutta kuva on hyvä ja terävä, ja se voidaan asettaa päivittymään 120 Hz:n taajuudella. Silloin kuva soljuu mukavasti, kun puhelimella selataan esimerkiksi asetusvalikon pitkää luetteloa. Vaativia sovelluksia käyttäessä huomasimme, että prosessori ei kuulu nopeimpien joukkoon. Se ei haittaa tavallisessa arkikäytössä, mutta esimerkiksi pitkää verkkosivustoa selatessa voi toisinaan tuntua, ettei puhelin ihan pysy sormen pyyhkäisyjen perässä.

Nord CE 3 Liten näytön ympärillä oleva kehys ei ole erityisen leveä, mutta puhelimen käyttöön tarvitaan silti melko kookas käsi. Pienempikätisille OnePlus tarjoaa mahdollisuuden siirtää tärkeimmän sisällön näytön alareunaan. Se helpottaa puhelimen käyttöä yhdellä kädellä, koska alareunaan ulottuu lyhyemmilläkin sormilla.

Kameran resoluutio on lähes tarpeettoman suuri 108 megapikseliä. Kamera ottaa kohtuullisen laadukkaita kuvia, mutta vain hyvin valaistuista kohteista. Videota voi kuvata enintään Full HD-laatuisena 30 kuvan sekuntinopeudella. Paremmat puhelinkamerat tallentavat Ultra HD -tarkkuudella, joka vastaa nykyään useimpien televisioiden resoluutiota.

Akku kesti yli 36 tuntia, kun käytimme päivittäin kameraa, GPS-navigointia ja 5G-internetiä. Jos akun lataa kerran päivässä, virran loppumista ei tarvitse pelätä.

Olimme tyytyväisiä sivulla olevaan virtapainikkeeseen sijoitetun sormenjälkilukijan nopeaan reagointiin ja ilahduimme myös siitä, että pakkauksessa oli OnePlusin tunnusomaisen punaisen USB-kaapelin lisäksi tehokas 67 watin USB-laturi. Nykyisin ei nimittäin ole itsestään selvää, että uuden puhelimen mukana tulisi laturi.


+ Edullinen

+ Suuri näyttö

– Suorituskyky ontuu

Conclusion

Tässä puhelimessa on suuri näyttö ja monia muita hyviä puolia edulliseen hintaan.

Ominaisuudet

Merkki
OnePlus
Suoritin
Snapdragon 695
Näytön koko
6,72"
Näytön tarkkuus
2400 x 1080 pixels
Liitännät
USB-C
Akun kapasiteetti
5.000 mAh
Käyttöjärjestelmä
Android 13, OxygenOS 13.1
Verkko
Wi-Fi 5, 5G
Mitat
16,7 x 7,6 x 0,83 cm
Paino
195 g
Kamera
108 MP, 2 MP, 16 MP
Benchmark-testi (suurin arvo on paras)
Geekbench 856 single-core, 2052 multi-core