OnePlus Nord N10 5G

Edullinen 5G-puhelin.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Puhelimet #OnePlus
7.6

Edullista 5G-puhelinta etsivälle OnePlus Nord N10 5G ei ole mikään huono valinta.

Näyttö on mukava suuri ja oikeastaan myös melko kirkas, mutta kontrasti ei ole yhtä hyvä kuin kalliimmissa puhelimissa. Musta näyttää pikemminkin tummanharmaalta, mikä heikentää hieman nautintoa kuvia tai videoita katsellessa. Isoveli OnePlus Nord tarjoaa huomattavasti paremman näytön. Kummassakin mallissa hyvää yleisvaikutelmaa heikentää kuitenkin näytön yläreunassa oleva etukameran musta aukko.

Puhelimen takaosassa on neljä kameraa, ja puhelimella saakin yleensä otettua erinomaisia kuvia. Kuvista erottaa hienoja yksityiskohtia, jos kohteen valaistus on ollut hyvä. Kamerassa on toiminto yökuvausta varten, mutta yöllä otetuissa kuvissa esiintyy aika paljon kohinaa.

Kamera kohoaa hieman puhelimen takakannesta, mikä saa puhelimen helposti kallistumaan, jos laitteen asettaa pöydälle esimerkiksi viestin kirjoittamista varten.

OnePlussan puhelimessa on oikaistu joitain mutkia. Puhelin ei kuulu nopeimpien joukkoon, minkä huomaa esimerkiksi, kun vierittää pitkää sivustoa alaspäin tai liikkuu vikkelästi aloitusvalikossa. Siellä täällä esiintyy pientä viivettä ja nykimistä.

Sormenjälkilukija on sijoitettu taakse etusormella käytettäväksi. Puhelimeen kirjautuminen sujuu hitaammin kuin sellaisissa laittessa, joissa on erillinen sormenjälkilukija, eikä näyttöön upotettua lukijaa.

Testijakson aikana puhelinta kuormitettiin kunnolla käyttämällä gps-paikannusta, ottamalla kuvia ja käyttämällä ahkerasti näyttöä. Siitä huolimatta virtaa riitti koko päiväksi. Sitten kun virta on käymässä vähiin, voi käyttää Nord N10:n tehokasta pikalatausta. Akun varaus saatiin 65 prosenttiin puolen tunnin pikalatauksella.

Takakansi on tehty muovista. Se ei tunnu yhtä ylelliseltä kuin kalliimmissa puhelimissa käytetty lasi, mutta se ei myöskään ole yhtä liukas kuin lasi. Lisäksi muovi tekee puhelimesta kestävämmän, jos sen sattuu pudottamaan lattialle.

Kaiken kaikkiaan Nord N10 on hyvä puhelin hintaansa nähden. Silti kannattaa mieluummin maksaa vähän lisää ja hankkia OnePlus Nord -malli – muun muassa paljon paremman näytön vuoksi.


+ Suuri näyttö

+ Pikalataus

– Huono kontrasti näytössä

 

Lisätietoja saa valmistajan sivuilta.

Katso päivän hinta hintavertailusivustolta, kuten Hintaoppaasta.

 

Conclusion

Suhteellisen edullinen, suurikokoinen 5G-puhelin, jonka näyttö voisi olla parempi.

Ominaisuudet

Merkki
OnePlus
Suoritin
Qualcomm Snapdragon 690
Muisti
6 Gt
Tallennustila
128 Gt
Näytön koko
6,49"
Näytön tarkkuus
2400 x 1080 px
Liitännät
Usb-c, kuulokeliitäntä
Akkukesto
36 t
Akun kapasiteetti
4300 mAh
Käyttöjärjestelmä
Android 10
Verkko
Wifi, 5G
Mitat
16,3 x 7,47 x 0,895 cm
Paino
190 g
Sormenjälkilukija
Takakannessa
Kamera
64 MP, 8 MP (ultralaajakulma), 2 MP (makro), 2 MP (mustavalko), 16 MP (etukamera)
Microsd-korttipaikka
On