OnePlus Nord 5G

Edullinen 5G-puhelin huippupuhelimen ominaisuuksilla.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Puhelimet #OnePlus
8.9

OnePlus Nord 5G on erinomainen puhelin, jonka hinta on kohtuullinen. Vaikka laite maksaa alle puolet siitä, mitä Applen, Samsungin tai Huawein huippumalleista pitää pulittaa, niin siitä huolimatta OnePlus Nord pystyy melkein haastamaan suuret valmistajat.

Kun OnePlussan ensimmäinen puhelin ilmestyi kuusi vuotta sitten, se sijoittui hinnaltaan keskikastiin. Sen jälkeen yhtiön puhelimien hinnat ovat kivunneet pikku hiljaa ylöspäin, ja OnePlus 8, joka kuuluu viimeisimpään sarjaan, on lähes yhtä kallis kuin kilpailijoiden huippumallit. Siksi onkin mukavaa nähdä taas hieman edullisempi OnePlus-malli.

Ensimmäinen asia, joka kiinnittää huomiota OnePlus Nordissa on suuri ja upea näyttö. Kyseessä on 6,44 tuuman amoled-näyttö, ja kuten aina tätä näyttöteknologiaa käytettäessä, kontrasti on erittäin suuri. Jos aloitusnäytön taustan muuttaa mustaksi, se on täysin musta, ja näyttää melkein siltä kuin kuvakkeet pomppaisivat ulos näytöstä, kun kirkkauden säätää täysille.

Puhelimena Nord on mainio. Data liikkuu nopeasti 5G-verkossa, puheluissa on hyvä äänenlaatu ja laite istuu hyvin käteen – siitä huolimatta, että takapaneeli on yhtä liukas kuin monissa muissakin puhelimissa. Puhelimen kaiutin on sijoitettu hieman epäonnistuneesi alalaitaan. Sen tulee helposti peittäneeksi, jos puhelimesta ottaa sopivan otteen.

Kamera on yhtä monipuolinen kuin kalleimmissa puhelimissa. Takana on neljä kameraa ja edessä kaksi. Pääkamerassa on 48 megapikseliä, ja kyseessä on sama kamera kuin hieman kalliimmassa, aiemmin tänä vuonna ilmestyneessä OnePlus 8:ssa.

OnePlus Nordilla saa hienoja kuvia, ja kamera-asetuksia on vaikka millä mitalla. Käyttäjä voi leikkiä supermakrolla, jolla pääsee todella lähelle kohdetta, tai tehdä slow motion -videoita.

Akun pikalataus

Puhelimen akun kapasiteetti on hieman keskivertoa parempi, ja kokeiltaessa pärjättiin yhdellä latauksella lähes puolitoista vuorokautta, kun puhelinta käytettiin normaalisti. Kovalla gps:n, kameran ja netin kuormituksella puhelimen joutuu kuitenkin lataamaan päivittäin. Mukana tulevalla laturilla akku latautuu puolessa tunnissa tyhjästä 70 prosenttiin, joten ilman puhelinta ei tarvitse olla tuntikausia, kun puhelin on pistorasiassa.


+ Hyvä hinta-laatusuhde

+ Huippuluokan kamera

– Epäonnistunut kaiutinsijoittelu

 

Lisätietoja saa valmistajan sivuilta.

Katso päivän hinta hintavertailusivustolta, kuten Hintaoppaasta.

 

Conclusion

OnePlus Nord 5G on mainio puhelin. Data liikkuu nopeasti 5G-verkossa, puheluissa on hyvä äänenlaatu ja laite istuu hyvin käteen.

Ominaisuudet

Merkki
OnePlus
Suoritin
Snapdragon 765G
Muisti
8 Gt
Tallennustila
128 Gt
Näytön koko
6,44"
Näytön tarkkuus
2400 x 1080 px
Liitännät
USB-C
Akkukesto
34 t
Akun kapasiteetti
4115 mAh
Käyttöjärjestelmä
Android 10
Verkko
5G, Wi-Fi 5, Bluetooth 5.1
Mitat
15,8 x 7,3 x 0,8 cm
Paino
184 g
Sormenjälkilukija
Näytössä
Kamera
Takana: 48 MP, 8 MP (ultralaajakulma), 5 MP (syvyys), 2 MP (makro); Edessä: 32 MP, 8 MP (ultralaajakulma)
Microsd-korttipaikka
Ei