Kameramodulet fylder næsten den øverste halvdel af telefonen.

OnePlus Open

OnePlus Open on suuri edistysaskel taitettavien puhelimien luokassa, mutta hinta on edelleen liian korkea tavalliselle tallaajalle.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Puhelimet #OnePlus
9.1

Open on kiinalaisen OnePlus-valmistajan ensimmäinen taitettava puhelin, ja se on itse asiassa paras tähän mennessä testaamamme lajissaan.

Lähtökohtaisesti se on muodoltaan samanlainen kuin tyypillinen älypuhelin. Open-malli on kuitenkin hieman paksumpi ja painaa lähes neljänneskilon. Kun sen avaa, käsissä on pieni tabletti, joka vastaa kooltaan kahta vierekkäin asetettua puhelimen näyttöä. Puhelin tunnistaa, että näyttö on avattu, ja vaihtaa ulkonäytöstä suureen avattuun näyttöön.

Kahden näytön liitos on tuskin näkyvissä tai havaittavissa, mikä on ollut ongelmana muissa taitettavissa puhelimissa. OnePlus Openin osien välinen kohouma näkyy vain, jos valo osuu siihen juuri tietyllä tavalla.

Käytimme enimmäkseen pientä ulkoista näyttöä, mutta oli mukavaa voida avata puhelin ja käyttää suurta näyttöä e-kirjojen lukemiseen tai valokuvien muokkaamiseen. Puhelin on salamannopea, ja tämän huomaa erityisesti silloin, kun useita sovelluksia on avoinna vierekkäin. OnePlus Openissa näytön jakaminen kahden sovelluksen välillä on onnistuttu tekemään erittäin luontevasti, joten siihenkin käyttötapaan tottuu nopeasti.

Puhelimessa on kolme takakameraa ja selfie-kamera kummankin näytön yläpuolella. Kameramoduuli on niin kookas, että se vaikuttaa lähes koomiselta. Moduuli työntyy niin pitkälle ulospäin, että voit käyttää moduulia varmistamaan otteen painavasta matkapuhelimesta tukemalla etusormen sen alareunaan, mikä on itse asiassa varsin fiksua.

Kamera ottaa upeita kuvia luonnollisilla väreillä kaikissa valaistusolosuhteissa ja useilla eri objektiiveilla. Kameran muotoilun ansiosta  lisäbonuksena on se, että voit käyttää ulkonäyttöä samalla kun otat omakuvia.

Sormenjälkilukija sijaitsee virtapainikkeessa, mikä on varsin kätevää, koska löydät sen aina samasta paikasta riippumatta siitä, mitä näyttöä käytät. Olimme tyytyväisiä myös siihen, että reunassa on kätevä OnePlus-liukusäädin, jolla voi vaihtaa nopeasti äänettömän, värinän ja soittoäänen välillä.

Akun kesto on yllättävän hyvä ottaen huomioon suuren näytön. Päivittäisen käytön jälkeen latausta oli yleensä jäljellä noin 30 prosenttia.


+ Onnistunut taittomekanismi

+ Erinomainen kamera

– Erittäin kallis hinta

Conclusion

OnePlus Open on suuri edistysaskel taitettavien puhelimien luokassa, mutta hinta on edelleen liian korkea tavalliselle tallaajalle.

Ominaisuudet

Merkki
OnePlus
Suoritin
Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2
Muisti
16 Gt
Tallennustila
512 Gt
Näytön koko
6,31" og 7,82"
Näytön tarkkuus
2484 x 1116 pixels og 2440 x 2268 pixels
Liitännät
USB-C
Akun kapasiteetti
4805 mAh
Käyttöjärjestelmä
Android 13
Verkko
Wi-Fi 7
Mitat
15,3 x 14,3 x 0,6 cm & 15,3 x 7,4 x 1,2 cm
Paino
239 g
Kamera
48 MP, 64 MP tele, 48 MP ultravid, 20 MP og 32 MP selfie
Benchmark-testi (suurin arvo on paras)
Geekbench: 4142