Der er bred ramme rundt om skærmen, men alligevel er selfiekameraet nødt til at stjæle lidt af skærmens plads.

Samsung Galaxy A14

Galaxy A14 tarjoaa lyömättömään hintaan kaiken, mitä Android-puhelimelta voi odottaa.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Puhelimet #Samsung
8.0

Samsung Galaxy A14 -puhelinta edullisempaa käyttökelpoista Android-puhelinta on vaikea löytää. Komponenteissa on säästetty, ja se on helppo huomata, sillä puhelin epäröi toisinaan valikoissa ja sovelluksissa liikkuessa. Galaxy A14 on kuitenkin riittävän nopea useimpien sovellusten pyörittämiseen. Näyttö ei ole Samsungin paras, ja sen kontrasti on vain kohtuullinen. Kunhan ympäristön valo ei ole liian kirkas, 6,6-tuumaisen näytön kuva on kuitenkin riittävän terävä ja värit toistuvat hyvin.

Puhelimen taustapuoli on muovia, ja ajan myötä se voi alkaa näyttää hieman likaiselta. Toisaalta tästä materiaalista saa paremman otteen kuin kalliimmissa puhelimissa usein käytetystä lasista.

Puhelujen laatu on hyvä keskustelun molemmissa päissä, ja puhelimessa on liitäntä langallisia kuulokkeita varten. Puhelimen sisällä on paikka microSD-kortille, jolla voi kasvattaa muuten melko vaatimatonta tallennustilaa. Virtapainikkeen sormenjälkitunnistin toimii juuri niin kuin pitääkin. Itse asiassa se on luotettavampi kuin osa kalliimpien huippupuhelinten näytöillä näkemistämme sormenjälkitunnistimista.

Puhelimessa on peräti kolme kameraa ja selfie-kamera. Niillä ei tietenkään saa ammattilaistasoisia valokuvia tai videoita, mutta ne kelpaavat useimmille. Puutteet kompensoituvat, kun miettii, kuinka paljon rahaa tämän huomattavasti halvemman puhelimen valitseminen säästää.


Suuri näyttö

Erinomainen hinta

– Tuntuu hieman hitaalta

Conclusion

Galaxy A14 tarjoaa lyömättömään hintaan kaiken, mitä Android-puhelimelta voi odottaa.

Ominaisuudet

Merkki
Samsung
Suoritin
Mediatek MT6769 Helio G80
Muisti
4 Gt
Tallennustila
64 Gt
Näytön koko
6,6" LCD
Näytön tarkkuus
2408 x 1080 pixels
Liitännät
USB-C
Akun kapasiteetti
5.000 mAh
Käyttöjärjestelmä
Android 13
Verkko
Wi-Fi 5
Mitat
16,7 x 7,8 x 0,9 cm
Paino
201 g
Kamera
50 MP, 5 MP (ultrawide), 2 MP (macro), 13 MP (selfie)
Benchmark-testi (suurin arvo on paras)
Geekbench: 765 single-core, 2016 multi-core