Galaxy A20E on melko pienikokoinen puhelin.

Samsung Galaxy A20e

Android-puhelin kahdella sim-kortilla ja kolmella kameralla.

tekijä Henrik Ræder Clausen #Puhelimet #Samsung
6.5

Aikana, jolloin suurten puhelinvalmistajien huippumallit kilpailevat yhä suuremmilla näytöillä ja sen myötä myös kalliimmilla hinnoilla, on virkistävää saada käsiin budjettiluokan puhelin.

Samsung Galaxy A20e -puhelimessa on säästetty näytön tarkkuudessa, suorittimen tehossa ja akun kapasiteetissa. Puhelin ladataan usb-c-liitännän kautta, ja laitteessa on kuulokeliitäntä. Käyttöjärjestelmänä on Android 9 (Pie), joka on kirjoitushetkellä uusin versio.

Puhelimen takaosa on tehty muovista, eikä etupuolella ole yhtään mekaanista painiketta.

Galaxy A20e:n käyttöönotossa ei ilmennyt minkäänlaisia ongelmia, ja mukavana yllätyksenä tuli, että tallennustilaa voi laajentaa micro-sd-kortilla, ja että puhelimessa on kaksi sim-korttia, jolloin käytössä voi on kaksi liittymää.

Näytössä on tavallinen tft-paneeli, joka ei tuota yhtä eläviä värejä kuin mihin olemme tottuneet kalliimmissa oled-näytöissä. Näytön tarkkuus on melko alhainen, mutta ei kuitenkaan niin alhainen, että kuvakkeet tai kuvat näyttäisivät epätarkoilta.

Puhelimen pääkameralla otetuissa kuvissa on hyvät värit, mutta yksityiskohtaisuus voisi olla parempi. Takana on myös laajakulmakamera, jonka avulla pystyy kuvaamaan helpommin myös lyhyeltä etäisyydeltä. Molemmat kamerat tallentavat full hd -laatuista (1920 x 1080 px) videota, mikä on hyvä asia.

Hidas suoritin

Puhelimen päivittäisessä käytössä ilahduttaa hyvä akkukesto. Kohtuullisella käytöllä virtaa riittää pariksi päiväksi, ja lataus sujuu miellyttävän nopeasti. Hyvällä akkukestolla on kuitenkin hintansa: Puhelin toimii hitaasti, eikä sovi suurten sovellusten pyörittämiseen, jotka tarvitsevat tehokkaan suorittimen.

Tehdyt mittaukset osoittavat, että Galaxy A20e kuuluu puhelimien hitaimman viidesosan joukkoon. Tehoja riittää käyttöliittymän ja esimerkiksi Youtuben pyörittämiseen, mutta isommat sovellukset muuttuvat hitaiksi. Raskaampia pelejä ei kannata edes kokeilla, sillä puhelin ei yksinkertaisesti pysy perässä.

Pahinta A20e:ssä on se, että myös mikrofonin laadussa on säästetty. Puhe kuulostaa uneliaalta ja kaukaiselta, eikä siinä ole sellaista kirkkautta, jota tämän päivän puhelimelta sopii odottaa. Jopa hieman kalliimmalla mikrofonilla Samsung Galaxy A20e:stä olisi saatu paljon parempi puhelin.


+ Kaksi sim-korttia
+ Hyvä akkukesto
– Liian vähän tehoja suuremmille sovelluksille
– Heikko äänenlaatu

Lisätietoja laitteesta saa valmistajan sivuilta.

Conclusion

Huokea puhelin, joka toimii hitaasti, eikä äänessäkään ole kehumista. Sopii parhaiten vähemmän vaativaan käyttöön tai varapuhelimeksi.

Ominaisuudet

Merkki
Samsung
Suoritin
Exynos 7884 Octa-core
Muisti
3 Gt
Tallennustila
32 Gt
Näytön koko
5,8"
Näytön tarkkuus
720 x 1560 px
Liitännät
Usb-c
Akkukesto
48 t
Akun kapasiteetti
3000 mAh
Käyttöjärjestelmä
Android 9.0
Verkko
GSM / HSPA / LTE
Mitat
14,7 x 7 x 0,8 cm
Paino
141 g
Sormenjälkilukija
On takana
Kamera
13 + 5 MP (taka), 8 MP (etu)
Microsd-korttipaikka
On
Muuta
Kaksi sim-korttia
Benchmark-testi (suurin arvo on paras)
85713