Samsung Galaxy A3 2016

Samsung Galaxy A3 SM-A310

Tyylikäs ja tukeva älypuhelin kohtuuhintaan.

tekijä #Puhelimet #Samsung
8.5

Noin 300 euron hintaluokassa on suuri valikoima Android-puhelimia, ja oman mallin löytäminen voikin olla vaikeaa. Yksi tämän hetken kiinnostavimmista uutuuksista on Samsungin Galaxy A3 -puhelimen 2016-versio, jonka mallinimi on SM-A310.

Kyseessä on kompakti älypuhelin, jonka kuoret ovat metallia ja Gorilla Glass -lasia sekä edessä että takanpaneelissa. Siksi puhelin on erityisen tukeva ja samalla myös elegantti. Ikävän nopeasti siinä kuitenkin näkyvät rasvaiset sormenjäljet.

Parasta puhelimessa on 4,7-tuumainen näyttö. Koko on passeli, puhelin istuu hyvin käteen, siitä pystyy katsomaan videota ja sillä pystyy pelaamaan pelejä. Värit piirtyvät kirkkaasti ja terävästi, mutta värit ovat jopa turhankin voimakkaat. HD-tasoinen tarkkuus on vaatimaton, mutta ei missään mielessä riittämätön.

Suorituskyky ja 1,5 gigatavun muisti ovat kohdallaan, mutta eivät nosta puhelinta hintaluokkansa nopeimpien joukkoon.

Tallennustilaa puhelimessa on 16 gigatavua. Siitä jää vajaat 10 gigatavua käyttäjän sovelluksille, kuville ja videoille. Tilan saa nopeasti täyteen, mikä hidastaa puhelinta, mutta tallennustilaa voi jatkaa microsd-muistikortilla, jonka kapasiteetti voi olla 128 gigatavua. Kaikkia sovelluksia ei voi kuitenkaan siirtää muistikortille.

Ominaisuuksiin kuuluu ilahduttavasti NFC, jonka ansiosta puhelimen paritus esimerkiksi NFC:tä tukevan bluetooth-kaiuttimen kanssa käy näppärästi. Puhelin käyttää vain 2,4 gigahertsin langatonta 802.11n-verkkoa.

Samsungin etukameran tarkkuus on 5 megapikseliä ja takana on 13 megapikselin kamera. Kuvanvakainta ei ole, sillä se löytyy vain isommasta A5-mallista. Laajakuvasuhteisen (16:9) kuvan tarkkuus voi olla korkeintaan 9,6 megapikseliä, ja se onkin perusasetuksena. Kameratoiminnot ovat moitteettomat, kuvat ovat yksityiskohtaisia ja värit toistuvat luonnollisina.

Katso päivän hinta esimerkiksi Hintaopas-palvelusta.

Arvio

Samsung Galaxy A3 2016 on erittäin hyvä ja tukeva keskikastin älypuhelin, mutta sillä on paljon kilpailijoita.

Ominaisuudet

Merkki
Samsung
Suoritin
Qualcomm Snapdragon 410
Muisti
1,5 GB
Tallennustila
16 GB
Näytön koko
4,7 tommer
Näytön tarkkuus
1280 x 720 pixels
Liitännät
MicroSD-kort, microUSB-stik, headset
Akun kapasiteetti
2300 mAh
Käyttöjärjestelmä
Android
Verkko
Wi-Fi 802.11n, Bluetooth, NFC
Mitat
13,5 x 6,5 x 0,7 cm
Paino
132 gram
Sormenjälkilukija
Nej
Kamera
13 Mpx (taka), 5 Mpx (etu)
Microsd-korttipaikka
Ja
Benchmark-testi (suurin arvo on paras)
14693 (Quadrant)