De tre kameralinser sidder tæt på kanten, så pas på du ikke fotograferer din finger.

Samsung Galaxy A54

Samsung Galaxy A54 on nopea puhelin, jossa on tyylikäs näyttö. Ainoa ongelma ovat sen monet tarpeettomat sovellukset.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Puhelimet #Samsung
7.9

Emme odottaneet Galaxy A54:ltä paljoakaan, sillä sen hinta on vain noin puolet Samsungin huippupuhelinten hinnoista. Oikeasti siinä ei kuitenkaan ole mainittavia heikkouksia.

Puhelimen huomattavin valttikortti on suuri ja upea AMOLED-näyttö. Kuva on hyvin valaistu, värit ovat kirkkaat ja kontrasti täydellinen. Koska A54:ssä on myös hyvältä kuulostavat stereokaiuttimet, se sopii erinomaisesti elokuvien katseluun. 

Puhelinta pyörittää Samsungin oma prosessori, joka toimii mainiosti verrattuna useissa muissa Android-puhelimissa käytettyihin Snapdragon-prosessoreihin. Vaativissa nopeustesteissämme A54 kuumeni kuitenkin niin paljon, ettemme halunneet laittaa sitä taskuun ennen kuin se oli jäähtynyt hieman.

Näytön ympärillä on leveä kehys, ja Galaxy A54 on suuri ja painava puhelin. Sormet voivat väsyä, jos puhelin on kädessä pitkiä aikoja, mutta ainakin leveästä ja hieman pyöristetystä reunasta saa hyvän otteen. Galaxy A54:llä on IP67-sertifikaatti. Se ei ole tämän hintaluokan puhelimessa mikään itsestäänselvyys. A54 kestää pudotuksen matalaan veteen esimerkiksi kylpyammeessa.

Kamera ottaa yleisesti ottaen hyviä kuvia. Päivänvalossa värien toisto on hyvä, ja hämärässä otetuissa kuvissa ilahduimme hyvin toimivasta optisesta kuvanvakaimesta. 

Eniten tässä puhelimessa ärsyttävät liian monet tarpeettomat sovellukset. Samsung on kaksinkertaistanut Googlen Androidille tarjoaman ilmaissovellusten valikoiman, joten puhelimessa on esimerkiksi kaksi terveyssovellusta, kaksi selainta ja kaksi digitaalista avustajaa.


+ Tyylikäs näyttö

+ Hyvä akkukesto

– Aivan liikaa turhia sovelluksia

Conclusion

Samsung Galaxy A54 on nopea puhelin, jossa on tyylikäs näyttö. Ainoa ongelma ovat sen monet tarpeettomat sovellukset.

Ominaisuudet

Merkki
Samsung
Suoritin
Exynos 1380
Muisti
8 Gt
Tallennustila
128 Gt
Näytön koko
6,4"
Näytön tarkkuus
2340 x 1080 pixels
Liitännät
USB-C
Akun kapasiteetti
5.000 mAh
Käyttöjärjestelmä
Android
Verkko
Wi-Fi 6, 5G
Mitat
15,8 x 7,7 x 0,8 cm
Paino
202 g
Kamera
50 MP, 12 MP ultrawide, 5 MP makro, 32 MP selfie
Benchmark-testi (suurin arvo on paras)
Geekbench 2782