Samsung Galaxy Note10

Erinomaisella näytöllä ja kolmoiskameralla varustettu älypuhelin, jonka mukana tulee monipuolinen kynä.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Puhelimet #Samsung
8.6

Samsungin Galaxy Note -sarjan puhelimet erottuivat alun perin muiden valmistajien huippumalleista erittäin suurten näyttöjensä ansiosta. Nyt kehitys on ajanut toiseen suuntaan, sillä Galaxy Note10:n 6,3-tuumainen näyttö on pienempi kuin esimerkiksi Huawein ja OnePlussan suurimmissa puhelinmalleissa.

Note10:n erikoisuus on S Pen -kynä, jonka saa työnnettyä puhelimen sisään, silloin kun kynää ei tarvita. Esiin kynän saa, kun painaa kevyesti sen päätä puhelimen pohjassa.

Kynän ja puhelimen yhteistyö sujuu saumattomasti, ja käyttäjä voi esimerkiksi kirjoittaa kommentteja sovelluksesta kaapattuun ruutukuvaan.

Note10 reagoi nopeasti kynän liikkeisiin, ja tunne on lähes samanlainen kuin kirjoittaisi muistivihkoon. Kynän kärjen paksuuden voi valita itse, ja omalla käsialalla raapustetut muistiinpanot saa näyttämään lähestulkoon kalligrafialta.

Muistiinpanojen kirjoittamisen lisäksi kynällä voi ohjata puhelimen kameraa. Kynän painike toimii kameran laukaisimena, jolloin kuvaajakin pääsee mukaan ryhmäkuvaan. Lisäksi puhelin tottelee kynällä tehtyjä käsiliikkeitä, joiden avulla voi säätää esimerkiksi äänenvoimakkuutta.

Muuten Galaxy Note10 toimii hyvän älypuhelimen tavoin. Se pyörittää kaikkia sovelluksia kitkattomasti ja erittäin nopeasti.

Kameran takaosassa olevalla kolmoiskameralla saa otettua upeita kuvia. Kamerasovelluksessa on nopea automaattitarkennus, ja kamera tunnistaa erilaisia kuvauskohteita, joten se osaa optimoida asetukset.

Samsungin omaa tuotantoa oleva näyttö on huippuluokkaa, ja siinä on erinomainen kontrasti. Jos näyttöä pyyhkäisee reunasta ylöspäin, esiin tulee pikavalikko, joka sisältää käytetyimmät sovellukset. Toiminto on erittäin kätevä.

Samsungin Bixby-digiapuri on toiminto, jolle ei oikein ole käyttöä. Digiapurin saa kuulolle, kun pyyhkäisee aloitusnäytön poikki oikealle. Bixbyssä ei ole yhtä älykkäitä toimintoja kuin Google Assistantissa, eikä Bixby tietenkään ymmärrä suomea.


+ S Pen -kynä toimii hienosti

+ Erinomainen näyttö

– Turha digiapuri

– Kallis laite

 

Lisätietoja laitteesta saa valmistajan sivuilta.

Katso päivän hinta hintavertailusivustolta, kuten esimerkiksi Hinta.fi-palvelusta.

 

Conclusion

Samsung Galaxy Note10 on erinomainen puhelin ja digitaalinen muistivihko, mutta digitaaliselle Bixby-apurille ei ole käyttöä.

Ominaisuudet

Merkki
Samsung
Suoritin
Exynos 9825
Muisti
8 Gt
Tallennustila
256 Gt
Näytön koko
6,3"
Näytön tarkkuus
2280 x 1080 px
Liitännät
Usb-c
Akun kapasiteetti
3500 mAh
Käyttöjärjestelmä
Android 9.0
Verkko
802.11ax (Wi-Fi 6)
Mitat
151 x 71,8 x 7,9 mm
Paino
168 g
Sormenjälkilukija
On, näytössä
Kamera
12 MP + 12 MP + 16 MP (taka), 10 MP (etu)