Näyttö kuuluu Galaxy Note9:n vahvoihin puoliin.

Samsung Galaxy Note9

Mainio puhelin hyvää näyttöä ja puhelulaatua sekä erinomaista kameraa arvostavalle käyttäjälle.

tekijä #Puhelimet #Samsung
8.3

Samsungin jättipuhelimien Note-sarja on edennyt versioon 9, ja Samsung Galaxy Note9 on puhelin, joka perustuu sekä hyvässä että pahassa samoille tekniikoille kuin yhtiön aiemmat mallit.

Yksi Note9:n parhaista ominaisuuksista on mukana tuleva S Pen -kynä, jolla on helppo tehdä muistiinpanoja. Puhelimen sisällä kulkevan kynän saa alalaidasta ulos yhdellä painalluksella, minkä jälkeen kynällä voi ryhtyä kirjoittamaan mustalle lukitusnäytölle. Kynää oppii käyttämään nopeasti, ja sillä saa kirjoitettua omia harakanvarpaita erehdyttävästi muistuttavalla käsialalla.

Kynää voi käyttää muuhunkin kuin muistiinpanojen tekemiseen. Bluetooth-yhteyttä käyttävä kynä toimii esimerkiksi puhelimen kameran etälaukaisimena. Kynän painiketta painamalla saa otettua perhekuvan, jossa on itsekin mukana.

Kaarevareunaisen Note9:n näyttö on suuri ja kirkas, ja siinä on erittäin hyvä kontrasti. Kaikki näyttää yksinkertaisesti upealta korkealla näytöllä pikimustaa taustaa vasten. Puhelimesta saa esiin pikavalikon, kun pyyhkäisee peukalolla reunasta, mikä on kätevää.

Note9:stä löytyvät luonnollisesti myös perustoiminnot; puhelin ja tekstiviestit. Samsungin molemmat sovellukset ovat helppoja käyttää, ja puhelulaatu on erinomainen.
 

Ärsyttävä digitaalinen avustaja

Galaxy Note9:n ehdottomasti toivottomin ja turhin toiminto on Samsungin digitaalinen Bixby-avustaja. Bixbyn avulla puhelinta on tarkoitus ohjata äänellä, mutta käytännössä toiminto on tarpeeton. Bixby puhuu vain englantia, ja sitä on vaikea saada tunnistamaan suomalaisia nimiä, kun haluaa esimerkiksi soittaa kaverille. Niinpä soittopyyntö ei mene perille ainakaan ensiyrityksellä.

Puhelimen vasemmassa kyljessä on oma painike Bixbylle. Painiketta painamalla digiapuri on hetkessä valmis käyttöön – ja valmis ymmärtämään väärin äänikomennot. Puhelimella voi käyttää myös Google Assistantia, mutta sekään ei tue suomen kieltä.

Bixbyn lisäksi Samsung on täyttänyt puhelimen tarpeettomilla sovelluksilla, jotka Google ja muut valmistajat ovat jo tehneet paremmin. Samsungilla on esimerkiksi oma sovelluskauppa ja nettiselain. Yleisesti ottaen Samsungin puhelimet olisivat paljon parempia, jos yhtiö keskittyisi laitepuoleen eikä tuhlaisi voimiaan omiin versioihin sovelluksista, jotka ovat jo olemassa.

Hyvää Samsungin puhelimessa on sen sijaan takana oleva kaksoiskamera. Se on yksi parhaista testaajan kokeilemista puhelinkameroista. Kaksoiskameralla sai pilvisenä ja hämäränä syyspäivänäkin otettua kuvia, joista yksityiskohdat erottuivat hyvin. Myös muotokuvien ottaminen onnistuu helposti, sillä kamera osaa korostaa kohdetta ja sumentaa taustan. Kamera tunnistaa automaattisesti erilaisia kuvauskohteita, kuten auringonlaskut, ruoat ja kukat, ja säätää asetukset parhaan mahdollisen lopputuloksen aikaansaamiseksi.

Samsung Galaxy Note9 ei ole missään nimessä huono puhelin. Tuntuu kuitenkin siltä kuin yhtiö olisi keskittynyt liikaa Bixby-avustajaan ja omiin sovelluksiin, sen sijaan että olisi pitänyt silmällä Huawein kaltaista kilpailijaa, joka on viime aikoina onnistunut paremmin tarjoamaan kuluttajille sitä, mitä he haluavat.

 

+ Ensiluokkainen näyttö
+ Erittäin hyvä kamera
– Toivoton Bixby-avustaja
 

Lisätietoja saa valmistajan sivuilta.

Arvio

Samsung Galaxy Note9 on suurikokoinen ja monessa suhteessa onnistunut puhelin. Digitaalisen Bixby-avustajan ja päällekkäiset sovellukset voisi kuitenkin jättää pois.

Ominaisuudet

Merkki
Samsung
Suoritin
Exynos 9810, Octa-core (2,7 GHz + 1,7 GHz)
Muisti
6 Gt
Tallennustila
128 Gt
Näytön koko
6,4"
Näytön tarkkuus
2960 x 1440 px
Liitännät
USB C
Akun kapasiteetti
4000 mAh
Käyttöjärjestelmä
Android 8.1 (Oreo)
Verkko
Wlan 802.11ac
Mitat
161,9 x 76,4 x 8,8 mm
Paino
201 g
Sormenjälkilukija
On
Kamera
Kaksoiskamera 12+12 MP, etukamera 8 MP
Microsd-korttipaikka
On