Samsung Galaxy S10+

Android-puhelimien parhaimmistoa suurella näytöllä ja viidellä kameralla.

tekijä Henrik Ræder Clausen #Puhelimet #Samsung
9.6

Samsung Galaxy S10 -puhelimen 10+-versio on hieman perusmallia kookkaampi, siinä on yksi etukamera enemmän ja erittäin suuri akku. 6,4-tuumainen näyttö tekee laitteesta ison puhelimen. Näyttö täyttää koko etupuolen, lukuun ottamatta pientä kamera-aluetta. Kyljessä on äänenvoimakkuuspainikkeet, virtapainike ja Samsungin Bixby-virtuaaliavustajan herättävä painike.

Testilaitteessa on kahdeksan gigatavun muisti ja 128 gigatavun tallennustila. Käyttöönotto sujuu hyvin suomenkielisen ohjatun toiminnon avulla, joka myös huolehtii tietojen tuomisesta vanhasta puhelimesta. Käyttäjä saa nopeasti eteensä käyttöliittymän, jossa on kookkaat, selkeät kuvakkeet ja toiminnot. Kuvakkeet saa halutessaan pienemmiksi, jolloin niitä mahtuu huomattavasti enemmän näytölle.

Näyttö on totuttuun tapaan huippulaatua. Samsungin amoled-tekniikka tuottaa eloisat, syvät värit ja kaikki on veitsenterävää. Eikä ihme, sillä tarkkuus on 3040 x 1440 pikseliä, eli yli 500 pistettä tuumalla. Vain todellinen haukankatse erottaa yksittäiset pikselit tällä tarkkuudella.

Mahtiakku jaksaa

Päivittäisessä käytössä huomaa nopeasti, että Galaxy S10+ on kookas laite, josta on pidettävä kunnolla kiinni. Se onkin ainoa haitta suorituskykyisessä puhelimessa, joka reagoi vikkelästi jokaiseen näytön kosketukseen. Testissä saatiin hienot tulokset kaikilla osa-alueilla, vaikka mitään ennätyksiä ei rikottukaan.

Puhelimessa on Samsungin erityinen One UI -käyttöliittymä, joka vaatii tavallisen Android-puhelimen mukauttamista. Uudet pikavalinnat ovat näppäriä. Esimerkiksi reunavalikossa voi olla pikavalinnat tusinaan sovellukseen. Sen sijaan Samsungin Bixby-avustaja on turha, varsinkin kun se ei ymmärrä suomea.

Lataaminen tapahtuu joko usb-c-liitännän kautta tai langattomasti. Uutta on se, että puhelimella voi ladata muita yhteensopivia puhelimia langattomasti, samalla kun lataa S10+puhelinta latauskaapelin avulla.

Puhelimessa on perinteinen kuulokeliitäntä ja riittävästi virtaa laadukkaidenkin kuulokkeiden käyttöön. Akun kapasiteetti on 4 100 milliampeerituntia, ja se riittää ongelmitta koko päivän intensiiviseen käyttöön.

Puhelimen lukituksen saa avattua näyttöön upotetun sormenjälkilukijan tai syvyyskameran avulla. Puhelin tunnistaa käyttäjänsä kasvot heti, kun laite otetaan käteen, ja pyyhkäisy ylöspäin avaa lukituksen. Tätä miellyttävää toimintoa ei voi kuitenkaan käyttää maksujen vahvistamiseen.

Samsung Galaxy S10+ -mallissa on lisäksi erinomainen ääni. Hyvällä yhteydellä ääni kantautuu kirkkaana ja luonnollisena puhelun toiselle osapuolelle. Myös vastapuolen ääni kuuluu selkeästi sekä hyvässä että pahassa. Jos vastapuolella on halpa puhelin tai huono yhteys, S10+ paljastaa sen armottomasti.

Hyvät kamerat

Puhelimessa on kolme takakameraa: ultralaajakulma, laajakulma ja tele, joiden välillä kamerasovellus vaihtaa automaattisesti. 12 ja 16 megapikselin kameroilla saa hienoja kuvia, joissa on luonnolliset värit ja erottuvat yksityiskohdat. Värit voivat vaikuttaa hieman haaleilta, sillä ne ovat luonnollisemmat kuin muiden kameroiden ottamissa kuvissa. Vain heikossa valaistuksessa S10+ ei korvaa oikeaa kameraa.

Kahdessa etukamerassa on Live Focus -toiminto, jolla voi säätää taustan sumeutta ja syväterävyyttä. Tehosteet toimivat hyvin ja korostavat kohdetta mukavasti.

Galaxy S10+ on lisäksi vesitiivis, joten kuvia voi ottaa sateella ja märissä olosuhteissa.


+ Erinomainen näyttö
+ Huippuluokan ääni
+ Runsaasti toimintoja
+ Vesitiivis (IP68)

Lisätietoja laitteesta saa valmistajan sivuilta.

Katso päivän hinta Samsung Galaxy S10+ -puhelimelle hintavertailusivustolta, kuten esimerkiksi Hinta.fi-palvelusta.

Conclusion

Kaikki tässä puhelimessa on huippuluokkaa, ääni ja käytettävyys mukaan lukien. Ominaisuuksiin nähden hintaa voidaan pitää kohtuullisena.

Ominaisuudet

Merkki
Samsung
Suoritin
Exynos 2,7 GHz (kahdeksanytiminen)
Muisti
8 Gt
Tallennustila
128 Gt
Näytön koko
6,4"
Näytön tarkkuus
3040 x 1440 px
Liitännät
Usb-c, kuulokeliitäntä
Akun kapasiteetti
4100 mAh
Käyttöjärjestelmä
Android 9.0
Verkko
4g, Wi-Fi 6
Mitat
15,8 x 7,4 x 0,8 cm
Paino
175 g
Sormenjälkilukija
Näyttöön upotettu
Kamera
5 kpl (kaksi edessä, kolme takana)
Microsd-korttipaikka
On
Muuta
Lataa langattomasti yhteensopivia laitteita
Benchmark-testi (suurin arvo on paras)
323672