Pennen giver adgang til mange spændende funktioner i telefoner.

Samsung Galaxy S22 Ultra

Galaxy S22 Ultra on erinomainen puhelin, mutta sen käyttöön tarvitaan melkoisen suuri kämmen ja vahva pikkusormi.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Puhelimet #Samsung
9.4

Galaxy S22 Ultra on upea ja laadukas puhelin, mutta myös erittäin painava ja kallis. Näyttö on ollut Samsung-puhelinten myyntivaltti vuoden 2010 ensimmäisestä Galaxy-puhelimesta lähtien – eikä S22 Ultra tee poikkeusta. Kontrasti, terävyys, kirkkaus ja värintoisto tekevät sen näytöstä yhden tämän hetken parhaimmista.

Myös suorituskyky on tietysti huippuluokkaa. Google Maps -ilmakuvakartalla liikkuminen ja muut tavalliset toiminnot ovat tällä puhelimella silkkaa nautintoa.

Puhelimen alakulmassa on pieneltä painikkeelta näyttävä pyörylä, joka osoittautuu Samsung S-Penin pääksi. Kynä ponnahtaa esiin painamalla. Monista muista Samsung-
tuotteista tuttua kynää voi käyttää muistiinpanojen kirjoittamiseen näytölle. Se käy lähes yhtä nopeasti kuin paperille kirjoittaminen, ja Samsungin Note-sovellukseen tallentunut käsialakin näytti ihan tavalliselta käsialaltamme.

Lisäksi kynällä voi ottaa näyttökuvan yksinkertaisesti rajaamalla tallennettavan kohdan. Mahdollisuus piirtää suoraan kameranäkymän päälle on ehkä vähän vähemmän hyödyllinen ominaisuus. Kynällä voi loihtia kasvoille esimerkiksi muhkeat viikset, jotka pysyvät lisätyn todellisuuden (AR) tekniikalla oikeassa kohdassa myös kasvojen liikkuessa. Kynä on niin oleellinen osa puhelinta, että jos sitä ei ole laitettu paikalleen käytön jälkeen, puhelin alkaa piipata.

Galaxy S22 Ultra tuntuu erittäin huolellisesti valmistetulta tuotteelta. Metalliset reunat on pyöristetty miellyttävästi ja myös lasista näyttöä on taivutettu reunasta niin, että näyttö ja metalli sulautuvat huomaamattomasti yhteen. Puhelimen ylä- ja alapää ovat litteät ja runko niin paksu, että laitteen voi hyvin asettaa pöydälle pystyasentoon. 

Melkein neljänneskilon painoinen S22 Ultra alkoi pidemmän päälle sattua pikkusormeen. Sitä on nimittäin tuettava jatkuvasti sormella myös alareunasta, koska sileä puhelin liukuu helposti pois kädestä.


+ Uskomattoman hieno näyttö

+ Nopea

– Todella painava

Conclusion

Galaxy S22 Ultra on erinomainen puhelin, mutta sen käyttöön tarvitaan melkoisen suuri kämmen ja vahva pikkusormi.

Ominaisuudet

Merkki
Samsung
Suoritin
Exynos 2200
Muisti
8 Gt
Tallennustila
128 Gt
Näytön koko
6,8 tuumaa
Näytön tarkkuus
3088 x 1440 pixels
Liitännät
USB-C
Akkukesto
Cirka to døgn
Akun kapasiteetti
5.000 mAh
Käyttöjärjestelmä
Android 12
Verkko
Wi-Fi 6E, Bluetooth 5.2
Mitat
16,33 x 7,79 x 0,89 cm
Paino
229 g
Kamera
108 MP, 10 MP tele 10x optisk zoom, 10 MP 3x zoom, 12 MP ultravid, 40 MP selfie
Benchmark-testi (suurin arvo on paras)
GeekBench: 642 single-core, 3213 multi-core, 9297 OpenCL