Bagsiden er beklædt med glas, så det er en god idé at beskytte telefonen med et cover.

Samsung Galaxy S23 FE

Galaxy S23 FE on yleisesti ottaen onnistunut puhelin, mutta olisimme toivoneet sen akun kestävän hieman pidempään.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Puhelimet #Samsung
8.4

Galaxy S23 FE on sopii niille, jotka haluavat nopean ja monia vuosia kestävän puhelimen, mutta jotka eivät ole valmiita maksamaan kalleimpien huippupuhelinten hintaa.

Galaxy S23 FE:n näytössä on eloisat värit ja se on valovoimainen. Videot, kuvat ja jopa myös sovellukset näyttävät melkein pomppaavan ulos näytöstä, kun kirkkautta lisätään. Myös äänentoisto on korkealuokkainen, sillä kaiuttimet ovat hyvät ja mikrofoni eristää äänen tehokkaasti sekä vaimentaa taustamelun.

Prosessori on hieman vanhempaa mallia, joten se ei ole aivan yhtä nopea kuin uusimmat ja kalleimmat suoritinmallit. Suorituskyvyn rajallisuuden huomaa kuitenkin vain, jos pelaa puhelimella paljon resursseja vaativia pelejä.

Puhelin on aivan tarpeeksi nopea Samsungin älykkään DeX-järjestelmän käyttämiseen. DeX-järjestelmän avulla voit liittää puhelimen tietokoneen näyttöön tai televisioon kaapelilla tai langattomasti Miracast-tekniikan avulla, jos televisio tukee sitä. Silloin näytölle avautuu ­Windowsia muistuttava DeX-käyttöjärjestelmä, ja voit käyttää puhelinta moniin toimistotehtäviin, joihin muuten käyttäisit tietokonetta.

Sisäänrakennettu kasvojentunnistus ei toiminut kokeiltaessa hämärässä, mutta onneksi näytön sormenjälkilukija on nopea ja tarkka, joten päädyimme käyttämään sitä useimmiten puhelimen avaamiseen.

Galaxy S23 FE on rakennettu sekä veden- että pölynpitäväksi, ja IP68-turvallisuussertifikaatti takaa monenlaisen kestävyyden. Se ei kuitenkaan ole läheskään täysin iskunkestävä, sillä sekä etu- että takapuolella on lasia. Siksi puhelin on melko liukas kädessä, mutta alumiinireunat auttavat saamaan siitä paremman otteen.

Takaosan kameramoduulissa on kolme linssiä, ja Galaxy S23 FE:llä saa yleisesti ottaen hienoja kuvia. Pääkameralla otettuja kuvia on vaikea erottaa paljon kalliimmilla puhelimilla otetuista täysosumista. Hämärässä kamera ei toiminut yhtä hyvin, ja toisinaan meillä oli myös vaikeuksia saada tarkennettua sisäänrakennetulla telelinssillä.

Pakkauksessa ei ole mukana laturia, joten se on ikävä kyllä ostettava erikseen. Toisaalta puhelin tukee langatonta latausta, jota ei aina näe tämän hintaluokan puhelimissa. Puhelin on ladattava joka päivä – myös kohtalaisella käytöllä. Virta uhkasi loppua monta kertaa iltaa kohden, jos olimme käyttäneet puhelimen kameraa sekä GPS:ää melko paljon.


+ Hieno näyttö

+ Pölyn- ja vedenpitävä

– Prosessori ei ole uusinta sukupolvea.

Conclusion

Galaxy S23 FE on yleisesti ottaen onnistunut puhelin, mutta olisimme toivoneet sen akun kestävän hieman pidempään.

Ominaisuudet

Merkki
Samsung
Suoritin
Exynos 2200
Muisti
8 Gt
Tallennustila
128 Gt
Näytön koko
6,4"
Näytön tarkkuus
2340 x 1080 pixels
Liitännät
USB-C
Akun kapasiteetti
4.500 mAh
Käyttöjärjestelmä
Android 13
Verkko
Wi-Fi 6E
Mitat
15,8 x 7,6 x 0,8 cm
Paino
209 g
Kamera
50 MP
Benchmark-testi (suurin arvo on paras)
Geekbench: 3948