Pennen kan hurtigt klikkes frem fra telefonens indre.

Samsung Galaxy S24 Ultra

Samsungin uudessa Galaxy S24 Ultra -puhelimessa on kätevä kynä, jolla voi kirjoittaa suoraan näytölle.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Puhelimet #Samsung
9.2

Galaxy S24 Ultra on Samsungin älypuhelin, jossa on pyritty saamaan kaikki mahdolliset parhaat toiminnot yhteen pakettiin. Tekniset ominaisuudet ovatkin huippuluokkaa: suoritin, RAM-muisti ja tallennustila ovat kalliin hintalapun arvoisia, ja käyttöjärjestelmä sekä sovellukset toimivat sujuvasti ilman viiveitä. On myös vaikea löytää parempaa näyttöä kuin Galaxy S24 Ultrassa. Suuri AMOLED-näyttö on poikkeuksellisen kirkas, mutta samalla musta on todella syvän mustaa. Se varmistaa syvän kontrastin näytön vaaleiden ja tummien alueiden välille. Resoluutio on erittäin korkea ja värintoisto silmiä hivelevää.

Näytölle voi kirjoittaa Samsung S Pen -kynällä. Kokemus on melkein kuin kirjoittaisi paperille, sillä näyttö reagoi välittömästi kynänjälkeen. Puhelin ei huomioi kättä, jos se koskettaa näyttöä, joten jokaisen on helppo kirjoittaa juuri omalla käsialallaan. Sinun ei tarvitse edes avata puhelimen lukitusta: napsauta vain kynän esiin ja aloita kirjoittaminen. Kirjoituksen yhteydessä kuuluu jopa äänitehoste, joka muistuttaa lyijykynän kärjen ääntä karkella paperilla.

Kynässä on useita älykkäitä ominaisuuksia.  Pidimme erityisesti sen käyttämisestä kameran kaukolaukaisimena. Se ei edes vaadi lisäasetuksia kamerasovelluksessa: seisot vain objektiivin edessä ja painat kynän sivussa olevaa painiketta. Kun et käytä kynää, se napsahtaa tyylikkäästi paikalleen puhelimen pohjassa olevaan lokeroon.

Kamera huikealla resoluutiolla

Kamera ottaa juuri niin hyviä kuvia kuin vuoden 2024 huippupuhelimelta voi odottaa. Takana on neljä linssiä, ja yhden kameran resoluutio on huikeat 200 megapikseliä. Terävyys ei kuitenkaan ole 10 kertaa parempi kuin 20 megapikselin kamerassa, koska kuvakohinaa on paljon enemmän valmista kuvaa zoomatessa – etenkin hämärässä. Käytimme enimmäkseen kameraa, jossa on 12 megapikselin kenno, ja se otti uskomattoman hienoja kuvia jo oletusasetuksilla. Kameran voi avata yksinkertaisesti painamalla virtapainiketta kahdesti ja käyttää sitten äänenvoimakkuuspainiketta laukaisimena. Näin voit ottaa kuvia nopeasti, kun olet kohdistanut puhelimen kohteeseen.

Vaikka Galaxy S24 Ultra on loistava puhelin, siinä on muutama ilmeinen puute. Korkeasta hinnasta huolimatta mukana ei ole lainkaan laturia. Lisäksi puhelimessa on monia esiasennettuja ­Samsungin sovelluksia, jotka tekevät periaatteessa saman kuin tutut Googlen ilmaiset sovellukset – ikävä kyllä vain huonommin. Ja kun pidät virtapainiketta alhaalla, esiin ei tule mikään Googlen suosittu digitaalinen avustaja, joka kuuntelee komentojasi, vaan Samsungin oma ja valitettavasti pitkälti hyödytön avustaja Bixby.


+ Kynä toimii loistavasti

+ Erinomainen näyttö

– Ärsyttävät Samsungin omat sovellukset

Conclusion

Samsungin uudessa Galaxy S24 Ultra -puhelimessa on kätevä kynä, jolla voi kirjoittaa suoraan näytölle.

Ominaisuudet

Merkki
Samsung
Suoritin
Qualcomm SM8650-AC Snapdragon 8 Gen 3
Muisti
12 Gt
Tallennustila
256 Gt
Näytön koko
6,8"
Näytön tarkkuus
3120 x 1440 pixels
Liitännät
USB-C
Akun kapasiteetti
5.000 mAh
Käyttöjärjestelmä
Android 14
Verkko
Wi-Fi 7
Mitat
16,2 x 7,9 x 0,9 cm
Paino
232 g
Kamera
200 MP
Benchmark-testi (suurin arvo on paras)
Geekbench: 7066