Galaxy S24 minder en del om iPhone, men kamerahullet i skærmen er heldigvis ikke lige så stort som i konkurrenten.

Samsung Galaxy S24

Uutuusmalli Samsung Galaxy S24 on mainio vaihtoehto, mikäli etsi kohtuullisen kokoista älypuhelinta.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Puhelimet #Samsung
8.6

Galaxy S24 on mukava pitää niin kädessä kuin taskussakin. Samsungin uusi matkapuhelin on yksi parhaista tässä luokassa tällä hetkellä.

Jos olet aiemmin käyttänyt iPhonea, tuntuma on tuttu, sillä Samsung näyttää mallintaneen Galaxy S24:n muotoilun Applen puhelimen mukaan. Sivut ovat kohtisuorassa etu- ja takaosaan nähden, ja myös sivussa olevat painikkeet muistuttavat iPhonen painikkeita. Vaikutteiden ottaminen ei ole välttämättä huono asia, sillä puhelin tuntuu hyvältä kädessä ja painikkeet on sijoitettu siten, että niitä on helppo käyttää peukalolla. Galaxy S24 luovii koon suhteen hieman valtavirtaa vastaan, sillä siinä missä monet kilpailijat valmistavat yhä suurempia puhelimia, Galaxy S24 on pienehkö ja siten helpompi sujauttaa taskuun. Sekä etu- että takaosa ovat lasia, ja oli hieman harmillista, että takaosassa oli naarmuja jo muutaman viikon tavanomaisen käytön jälkeen. Puhelin on muutoin varsin kestävä, sillä siinä on metallireunat ja se kestää hyvin pölyä ja vettä. Takaosan kameramoduuli on laadultaan hyvä. Tekoälyn pitäisi parantaa kuvanlaatua, ja kuvat näyttävätkin hyviltä, kun ne otetaan hyvässä valaistuksessa. Hämärämmässä kamera ei toimi yhtä hyvin, ja kun yritimme kuvata kissaa, joka ei toki suostunut pysymään paikallaan, niin kuvista tuli epäselviä eivätkä turkin yksityiskohdat näkyneet.

Näytössä on hyödynnetty rajallinen tila hyvin, sillä se ulottuu lähes reunoihin asti. Kuva on erinomainen, kontrasti on voimakas ja värit ovat kirkkaat sekä eloisat.

Galaxy S24:n edullisimmassa versiossa on 128 gigaa tallennustilaa, ja kaikissa versioissa on kahdeksan gigaa muistia. Molempia on vähemmän kuin esimerkiksi Motorola Edge 40 Neossa, joka on yli puolet halvempi – eikä  Galaxy S24:n tallennustilaa voi laajentaa muistikortilla.  Galaxy S24:n mukana ei myöskään saa laturia korkeasta hinnasta huolimatta.

Samsungin käyttöjärjestelmä perustuu Androidin uusimpaan versioon. Kaikki toimii niin kuin pitääkin, ja sovelluksia sekä asetuksia on helppo selata. Emme olisi kuitenkaan kaivanneet lukuisia Samsungin omia sovelluksia, jotka ovat enimmäkseen vain huonompia versioita vastaavista ­Googlen sovelluksista. Samsungin sovelluksilla on myös näkyvä asema aloitusnäytössä. Samsung-tilin luomista on myös poikkeuksellisen vaikea välttää, kun puhelinta otetaan käyttöön ensimmäistä kertaa, joten suoraan sanottuna käyttöönotto tuntuu jopa vaivalloiselta.

Samsung lupaa laitteelle päivityksiä peräti seitsemäksi vuodeksi.


+ Erittäin hyvä näyttö

+ Hyvä koko

– Paljon turhia Samsungin omia sovelluksia

Conclusion

Uutuusmalli Samsung Galaxy S24 on mainio vaihtoehto, mikäli etsi kohtuullisen kokoista älypuhelinta.

Ominaisuudet

Merkki
Samsung
Suoritin
Qualcomm SM8650-AC Snapdragon 8 Gen 3
Muisti
8 Gt
Tallennustila
128 Gt
Näytön koko
6,2"
Näytön tarkkuus
2340 x 1080 pixels
Liitännät
USB-C
Akun kapasiteetti
4.000 mAh
Käyttöjärjestelmä
Android 14
Verkko
Wi-Fi 6E, Bluetooth 5.3
Mitat
14,7 x 7,1 x 0,8 cm
Paino
168 g
Kamera
50 MP, 10 MP tele, 12 MP ultra, 12 MP selfie
Benchmark-testi (suurin arvo on paras)
Geekbench: 6739