SAMSUNG GALAXY S7 EDGE

SAMSUNG GALAXY S7 EDGE

Suurenmoinen puhelin

tekijä #Puhelimet #Samsung
10.0

Samsungin laatupuhelinten sarjan uusin tulokas on nimeltään Galaxy S7. Mallista on kaksi versiota: tavallinen ja hieman suurempi Galaxy S7 Edge, jossa on pyöristetyt reunat. Toimitukseen saatiin kokeiltavaksi jälkimmäinen.

Puhelimen kehys on alumiinia, ja sekä etu- että taustapuoli on päällystetty Corning-yrityksen Gorilla Glass -lasilla. Samsung on selvästi jättänyt aiempien vuosien muovisen vaiheen taakseen.

Edge-mallissa näyttö kaartuu reunan yli. Ratkaisu on kaunis, mutta käytännössä tuli usein puhelinta testatessa aktivoineeksi näytön sivulta, jolloin alkuperäinen puuha näytöllä jäi kesken. Käyttö vaatii siis jonkin verran totuttelua.

Kameralla saa erittäin hyviä kuvia. Testissä otettiin puhelimella useita kuvia hämärässä ilman kuvausvaloa, ja niiden laatu lähenteli perinteisen kameran kuvien laatua. Tämän puhelimen omistaja voikin jättää kameran kotiin.

Kiinteää 32 gigatavun muistia voi laajentaa perä- ti 200 gigatavun kortilla. Kuoren alla piilee kahdeksanytiminen suoritin, minkä todella huomaa. Vaikka auki oli jopa yli 50 sovellusta, puhelimella pystyi yhä käyttämään sovelluksia tai avaamaan uusia ilman, että toiminta mitenkään hidastui tai pysähteli.

Kuvatun kaltainen teho kuluttaa tietysti huimasti sähköä, mutta isoa 3600 milliampeeritunnin akkua ei silti tarvinnut ladata päivän aikana. Illalla päivän päätteeksi Galaxy S7 Edgen akussa oli yhä uskomattomat 70 prosenttia varausta jäljellä. Näin hyvää akkukestoa ei ole tullut matkapuhelimissa koskaan aiemmin vastaan.

Galaxy S7 Edge on vesitiivis, ja sisäventtiilien ansiosta edes usb-liitäntää ei tarvitse muistaa sulkea ennen sateeseen lähtöä. Puhelin kestää itse asiassa pulahduksen jopa 1,5 metrin syvyyteen.

Käyttöjärjestelmänä on Android 6.0 Marshmallow, jossa on useita hyviä uusia toimintoja. Se esimerkiksi kysyy käyttäjältä luvan joka kerta, kun jollekin sovellukselle on annettava lupa tehdä jotain. Galaxy S7 Edgessä on 5,5 tuuman oled-näyttö, joka on ”aina päällä”. Tämä tarkoittaa, että päivämäärä ja kellonaika ovat näytöllä aina nä- kyvissä, eikä näyttöä tarvitse avata kellonajan tarkistamiseksi. Ratkaisu toimi erinomaisesti, eikä vaikuttanut siltä, että se söisi kovasti akkuakaan.

Arvio

Nopea puhelin, jonka akku kestää pitkään ja jossa on uusin
Android-versio. Muotoiluhelmi.

Ominaisuudet

Merkki
Samsung
Suoritin
Exynos 8890 – octa-core 2,3 GHz + 1,6 GHz quad-core (64-bit)
Muisti
4 Gt
Tallennustila
32 Gt
Näytön koko
5,5"
Näytön tarkkuus
1440 x 2560 px
Liitännät
Mikro-USB. Bluetooth 4.2 A2DP, NFC
Akun kapasiteetti
3600 mAh
Käyttöjärjestelmä
Android 6.0 Marshmallow
Verkko
Wlan 802.11ac, GPS, GSM/HSPA/LTE
Mitat
150,9 x 72,6 x 7,7 mm
Paino
157 g
Sormenjälkilukija
On
Kamera
12 Mpx (taka), 5 Mpx (etu), dual-led-salama
Microsd-korttipaikka
On (max 200 Gt)
Muuta
Vesitiivis