Samsung Galaxy S8+

Samsungin lippulaiva ihastuttaa ja harmittaa samaan aikaan.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Puhelimet #Samsung
8.3

Samsung Galaxy S8+ muodostaa yhdessä Galaxy S8 -mallin kanssa Samsungin puhelinten lippulaivaston. Odotukset ovat luonnollisesti korkealla, koska Samsung on valmistanut parhaimpia Android-puhelimia sitten ensimmäisen Galaxy S -mallin julkistuksen vuonna 2010.

Galaxy S8+ on erinomainen puhelin. Se on edukseen varsinkin kahdella alueella. Laite on todella nopea, ja siinä on paras näyttö, mitä tähän asti on KotiMikrossa nähty.

Näyttö kaartuu hieman reunoilla, mikä luo todella tyylikkään vaikutelman. Kirkkaus, värit ja sävykkyys ovat omaa luokkaansa. Näytön kuvasuhde on erikoinen 18,5:9. Se tarkoittaa, että reunoille jää mustaa kuvissa ja videoissa, jotka eivät taivu Samsungin uutuuden kuvasuhteeseen.

Kuvasuhde aiheuttaa myös sen, että siirtymispainikkeet ovat nyt näytössä. Toisin sanoen erillistä koti-painiketta ei ole.

Tarpeeton digiassistentti

Puhelimen kylkeen on puolestaan tullut oma painike Samsungin Bigsby-palvelulle. Se on vastaava kuin Google now -palvelu, jota on jo pari vuotta voinut käyttää kaikissa Android-puhelimissa.

Bigsby-painiketta painamalla tai pyyhkäisemällä aloitusnäytöllä oikealle saa Bigsbyn esiin ja näyttämään esimerkiksi säätietoja ja kalenterimerkintöjä. Samsung on myös lisännyt puhelimeen muita sovelluksia, jotka Google on tehnyt paremmin. Samsungin omat sovellukset vaikuttavat usein tarpeettomalta täytteeltä.

Ruudulle piirrettävien kuvioiden ja kirjoitettavien koodien lisäksi puhelimen lukitukseen voi käyttää kolmea vaihtoehtoista biometristä menetelmää. Puhelin voi tunnistaa joko käyttäjän kasvot, iiriksen tai sormenjäljen.

Mikään niistä ei toimi täydellisesti. Takapaneelissa oleva sormenjälkilukija on sijoitettu niin ylös, että lukijaan ei yllä sormenpäällä, jos puhelimeen on tarttunut sen alaosasta. Puhelinta kokeillessa kävi usein vielä niin, että sormi tökkäsi sormenjälkilukijan sijasta vieressä olevaan kameran linssiin, joka tuntuu koskettaessa samanlaiselta kuin lukija. Viikon testailun jälkeen kirjautuminen ensimmäisellä kerralla onnistui vain harvoin.

Puhelimen pitkulainen muoto ja painikkeiden sijoittelu aiheuttaa myös sen, että äänenvoimakkuuden säätäminen on hankalaa, jos puhelinta pitää yhdellä kädellä. Puhelimen kaiutin ei innosta musiikin kuunteluun, mutta puheluissa kaiutin toimii hyvin.

Onnistunut kamera

Samsung Galaxy S8+ -puhelimen kameralla saa oikein hyviä kuvia. KotiMikron sivustolla voi katsella esimerkkikuvia ja verrata niitä uusimalla iPhonella otettuihin kuviin.

Samsung Galaxy S8+ on lievä pettymys. Lyömättömästä näytöstä ja tolkuttoman nopeasta suorittimesta huolimatta kokeillessa jäi moni seikka häiritsemään. Puhelimessa on turhan paljon pielessä suhteessa korkeaan hintaan.

Conclusion

Loistava näyttö huippunopeassa puhelimessa, mutta turhat ominaisuudet ja hankala kirjautuminen vetävät arvosanaa alaspäin.

Ominaisuudet

Merkki
Samsung
Suoritin
Exynos 8895
Muisti
4 Gt
Tallennustila
64 Gt
Näytön koko
6,2"
Näytön tarkkuus
1440 x 2960 px
Liitännät
USB type-C
Akkukesto
35 t (keskimäärin)
Akun kapasiteetti
3500 mAh
Käyttöjärjestelmä
Android 7.0
Verkko
802.11ac
Mitat
15,9 x 7,3 x 0,8 cm
Paino
173 g
Sormenjälkilukija
On, takapaneelissa
Kamera
12 Mpix
Microsd-korttipaikka
On