Samsung Galaxy S9+

Samsung Galaxy S9+

Hyvällä näytöllä ja kaksoiskameralla varustettu uusi huippumalli.

tekijä #Puhelimet #Samsung
8.3

Siitä asti, kun ensimmäinen Samsung Galaxy S -puhelin ilmestyi vuonna 2010, on sarjan uuden mallin julkistaminen ollut aina suuri vuosittainen tapahtuma.

Se johtuu ensisijaisesti siitä, että Galaxy S -sarja on tarjonnut huippuluokan puhelinnäyttöjä, eivätkä uudet mallit, Galaxy S9+ ja vähän pienempi Galaxy S9, tee poikkeusta.

Näyttö onkin Galaxy S -sarjan suurimpia myyntivaltteja. Se on varustettu always-on-toiminnolla, jonka ansiosta näytöltä näkee aina kellonajan ja saapuneet viestit, ilman että puhelinta pitää ensin avata.

Toiminto on kätevä varsinkin silloin, jos ei käytä rannekelloa. Temppu on siinä, että super amoled -näyttö pystyy sammuttamaan mustat pikselit, jolloin tarvitaan vain vähän virtaa valaisemaan ne pikselit, joita todella käytetään.

6,2 tuuman näytöllä varustettu Galaxy S9+ tuntuu melko suurelta. Näytön yläosaan ei yletä, jos puhelimen alaosasta ottaa tukevan otteen ja käyttää puhelinta yhdellä kädellä.

Pyyhkäisemällä peukalolla ylöspäin saa kuitenkin esiin lisävalikon, joka tarjoaa oikotien käytetyimpiin sovelluksiin. Sen avulla säästää muutamia napautuksia, jos pitää avata toinen sovellus samaan aikaan kun käyttää jotain muuta sovellusta.

Sormenjälkilukija takakannessa

Näyttö täyttää lähes koko puhelimen etuosan, joten sormenjälkilukija on sijoitettu takakanteen. Se on hieman kyseenalainen ratkaisu, sillä puhelinta on vaikea pitää kädessä niin, että takana olevaan sormenjälkilukijaan osuu helposti.

Kirjautumisen voi hoitaa myös kasvojentunnistuksen avulla, mutta se toimii vähän hitaammin kuin sormenjälkitunnistus.

Samsung Galaxy S9+ selviytyy ongelmitta perustehtävistään: Puheluissa on selkeä ääni ja puhelimen käyttö sujuu nopeasti ilman viiveitä. Puhelin jaksaa pyörittää jopa vaativia pelejäkin.

Galaxy S9+ -mallin kamerat ovat parhaimmat, mitä testaaja on kokeillut puhelimissa. Takana on kaksi 12 megapikselin kameraa, jotka toimivat yhdessä hyvän lopputuloksen aikaansaamiseksi. Kumpikin kameroista on varustettu optisella kuvanvakaimella, minkä johdosta heikoissakin valaistusolosuhteissa otetut kuvat näyttävät hyvältä.

Samsungin virtuaaliavustaja Bixby on integroitu puhelimeen. Bixbyn saa käyttöön, kun pyyhkäisee aloitusnäytöllä oikealle. Virtuaaliavustaja ei ymmärrä suomea, ja sen toiminnot ovat melko rajalliset. Lähes samat toiminnot tarjoaa OK Google, joka löytyy myös puhelimesta.

Samsungin yleinen ongelma puhelimissa on se, että yhtiö haluaa istua kahdella tuolilla. Samsung käyttää puhelimissaan Android-käyttöjärjestelmää siihen kuuluvine sovelluksineen, mutta sen lisäksi puhelimiin asennetaan yhtiön omia, kilpailevia sovelluksia, jolloin puhelimessa on esimerkiksi kaksi sovellusta sähköpostille, nettiselaimelle, kuvien katselulle sekä uusien sovellusten lataukselle. Se on todella erikoista.

Useimpien huippupuhelimien tavoin myös Samsung Galaxy S9+ on erittäin kallis. Jos 999 euroa tuntuu liian kovalta hinnalta, kannattaa kääntyä edellisen mallin, Galaxy S8+:n, puoleen, jonka hinta pudonnut huomattavasti. Näiden kahden mallin väliset erot ovat hyvin pienet, joten S8+ tarjoaa enemmän vastinetta rahalle.

 

+ Upea näyttö
+ Nopea
– Hankala kirjautuminen
– Turhat sovellukset

Lisätietoja Samsung Galaxy S9+ -puhelimesta saa valmistajan sivuilta.

Arvio

Samsung on tehnyt hyvän puhelimen, jonka parhaisiin puoliin kuuluu upea näyttö. Hinta on kuitenkin aivan liian korkea.

Ominaisuudet

Merkki
Samsung
Suoritin
Exynos 9810 Octa
Muisti
6 Gt
Tallennustila
64 Gt
Näytön koko
6,2"
Näytön tarkkuus
2960 x 1440 px
Liitännät
Usb type-c
Akkukesto
Noin 24 t
Akun kapasiteetti
Li-Ion 3500 mAh
Käyttöjärjestelmä
Android
Verkko
802.11ac, Bluetooth 5.0
Mitat
158.1 x 73.8 x 8.5 mm
Paino
189 g
Sormenjälkilukija
On, takakannessa
Kamera
2 x 12 Mpx (taka), 8 Mpx (etu)
Microsd-korttipaikka
On