Du kan også nøjes med at åbne telefonen halvt, så du kan have den stående på bordet foran dig.

Samsung Galaxy Z Flip3

Galaxy Flip3 on Samsungin paras tarjous taitettavasta puhelimesta. Tosin taittoteknologia on edelleen aika kallista.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Puhelimet #Samsung
8.1

Samsung Galaxy Z Flip3 on Samsungin uusin taittuva älypuhelin. Se on merkki siitä, että taittoteknologia on lähestymässä teknisessä kehityksessä vaihetta, jossa se voi kilpailla tavallisten älypuhelimien kanssa.

Simpukkapuhelimet kuolivat suurimmaksi osaksi silloin, kun älypuhelinten suuret lasinäytöt alkoivat tulla markkinoille. Mutta kuten Jurassic Parkin dinosaurukset, ne ovat palanneet ja sisältävät jotakin uutta ja jotakin vanhaa.

Samsung Galaxy Z Flip3 taittuu kokonaan auki, jolloin se muistuttaa tavallista älypuhelinta, jossa on 6,7 tuuman lasinäyttö. Voit kuitenkin tuntea puhelimen puolikkaiden välisen liitoksen, jos liu’utat sormeasi näytön keskellä. Älä myöskään katso näyttöä liian vinossa pystysuorassa kulmassa, muuten liitos näkyy tummana varjona näytöllä. Jos näyttöä kohti katsoo suoraan, on vaikea huomata, ettei se ole yksiosainen.

Taitettavan puhelimen pitäisi avautua yhdellä kädellä ennen kuin se on todella käyttökelpoinen. Ja siihen Galaxy Z Flip3 pystyy! Kun puristat peukalolla puhelimen kahden osan välistä ja käännät sen jälkeen nopeasti rannettasi, taitat puhelimen auki täysikokoiseksi. Näyttävä avaamistekniikka toimii hyvin käytännössä ja vetää myös lähellä olevien katseet magneetin tavoin puoleensa.

Voit myös lopettaa puhelun tyylikkäämmällä tavalla kuin napauttamalla punaista puhelinkuuloketta näytöllä. Voit vain taittaa puhelimen kokoon ja ”lyödä luurin korvaan”. Kun puhelin on taitettu kokoon, se on helppo säilyttää taskussa. Sinun ei itse asiassa tarvitse edes avata puhelinta viestien lukemiseksi. Ulkopuolella on nimittäin pieni lisänäyttö, joka näyttää erilaista sisältöä. Lähtökohtaisesti näet vain kellonajan, päivämäärän ja akun lataustason, mutta voit itse asettaa näytön näyttämään, mitä tarvitset – muun muassa kalenteri- ja säätiedot. Voit myös vastata puheluun avaamatta sitä. Se tapahtuu painamalla näyttöä ja käyttämällä puhelimen kaiutinta handsfree-puheluita varten.

Galaxy Z Flip3:n perustoiminnot eivät ole täysin muhkean hintalappunsa mukaisia. Löydät edullisempia puhelimia, joissa on esimerkiksi parempi kamera ja näyttö. Akunkesto on myös yksi huonoimmista, jota olemme testeissä kokeneet. 14 testipäivän aikana emme kertaakaan saaneet akkua kestämään koko päivää, ja heikoin akkukeston tulos oli 11 tuntia. Ei ole epäilystäkään siitä, että kyse on nimenomaan puhelimen taittuvuudesta, josta maksat kalliin hinnan.


+ Hyvä ulkonäyttö

+ Voidaan avata yhdellä kädellä

– Taitos näkyy ja tuntuu

Conclusion

Galaxy Flip3 on Samsungin paras tarjous taitettavasta puhelimesta. Tosin taittoteknologia on edelleen aika kallista.

Ominaisuudet

Merkki
Samsung
Suoritin
Snapdragon 888
Muisti
8 Gt
Tallennustila
128 Gt
Näytön koko
6,7"
Näytön tarkkuus
2640 x 1080 px
Liitännät
USB-C
Akkukesto
Noin 18 tuntia
Akun kapasiteetti
3300 mAh
Käyttöjärjestelmä
Android 11
Verkko
Wi-Fi 6, 5G
Mitat
166 x 72,2 x 6,9 mm
Paino
183 gr
Sormenjälkilukija
Kyllä, virtapainikkeessa
Kamera
12 MP, 12 MP (laajakulma), 10 MP (selfie)
Microsd-korttipaikka
Ei