Folden i skærmen kan både ses og mærkes.

Samsung Galaxy Z Flip5

Galaxy Z Flip5 toimii hyvin taitettuna, mutta avoimen puhelimen näytöllä liitoskohta näkyy selvästi.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Puhelimet #Samsung
7.8

Samsung julkaisi vastikään uuden version taitettavasta Galaxy Z Flip5 -puhelimesta. Luksusmallissa on samat hyvät ja huonot puolet kuin sen edeltäjissä.

Ensisilmäyksellä Flip5 näyttää aivan tavalliselta matkapuhelimelta. Perusominaisuudet ovat melko lailla samat kuin muissa (edullisemmissa) Android-puhelimissa. Puhelimen taittomahdollisuus onkin ainoa syy valita Flip5.

Taittomekanismi ei ole juurikaan muuttunut kahdessa vuodessa eli sen jälkeen, kun testasimme tämän puhelimen edeltäjää Galaxy Z Flip3 -mallia. Puhelimen kahden puoliskon välinen liitos näkyy näytöllä edelleen, ellei näyttöä tuijota suorassa kulmassa. Puoliskojen välinen rako näkyy näytössä tummana varjona, ja kun näyttö on pois päältä, taitos näyttää pullistumalta ohuessa muovikalvossa. Liitoksen myös tuntee sormella selvästi, kun sormea liikuttaa näytön päällä.

Taustapuolelta katsottuna liitoskohta näyttää paremmalta, sillä siellä vastassa on vankka metallisarana. Taustapuolella on myös puhelimen suurin vahvuus eli lisänäyttö. Näyttö vie suurimman osan puhelimen yläpuoliskosta, ja sen kautta voi hallita monia puhelimen toimintoja. Puhelinta ei siis läheskään aina ole tarpeen taittaa auki. Esimerkiksi kamera on sijoitettu aivan näytön alapuolelle. Sillä saa näpsäistyä kuvan pikaisesti tai tarkistettua, onko tukka hyvin. 3,4 tuuman lisänäytölle mahtuvat myös tekstiviestit ja sääennuste.

Sormenjälkilukija on piilotettu matkapuhelimen sivussa olevaan virtapainikkeeseen. Se lukee sormenjäljen erittäin nopeasti ja avaa puhelimen lukituksen. Sijaintinsa ansiosta sormenjälkilukijaa voi käyttää sekä puhelin taitettuna että avattuna. Myös lisänäytön saa siis avautumaan vaivatta, jos tarkoituksena on esimerkiksi vain tarkastaa kalenteri nopeasti.

Puhelin vaikutti toimivan nopeasti riippumatta siitä, kuinka vaativia sovelluksia käytimme, ja mittauksemme varmistivat prosessorin korkean suorituskyvyn.

Kamera on erinomainen, mutta sen kaksi objektiivia eivät tarjoa samoja vaihtoehtoja kuin saman hintaluokan perinteisemmät puhelimet. Galaxy Z Flip5:n hinta on huima, joten pelkästä taitettavuudesta saa maksaa kalliisti.


+ Kätevä lisänäyttö

+ Salamannopea

– Näkyvä taitos näytössä

Conclusion

Galaxy Z Flip5 toimii hyvin taitettuna, mutta avoimen puhelimen näytöllä liitoskohta näkyy selvästi.

Ominaisuudet

Merkki
Samsung
Suoritin
Qualcomm SM8550-AC Snapdragon 8 Gen 2
Muisti
8 Gt
Tallennustila
256 Gt
Näytön koko
6,7" & 3,4"
Näytön tarkkuus
2640 x 1080 pixels, 748 x 720 pixels
Liitännät
USB-C
Akun kapasiteetti
3.700 mAh
Käyttöjärjestelmä
Android 13
Verkko
Wi-Fi 6E, Bluetooth 5.3
Mitat
16,5 x 7,2 x 0,69 cm
Paino
187 g
Kamera
12 MP
Benchmark-testi (suurin arvo on paras)
Geekbench 6: 2020 single-core, 5229 multi-core, 7773 GPU OpenGL