Sony Xperia 1 II

Pitkä ja kapea huippupuhelin.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Puhelimet #Sony
9.0

Sony Xperia 1 II on hyvin tehty luksusluokan puhelin.

Sony-yhtiössä pidetään ilmeisesti pitkistä ja kapeista puhelimista, sillä myös Xperia 1 II -mallissa on 21:9-kuvasuhde. Se tarkoittaa, että puhelimessa on melko suuri näyttöalue, mutta puhelinta pystyy silti pitämään myös pienessä kädessä. Tosin puhelimen yläosaan on silloin vaikea ulottua ilman, että ottaa toisen käden avuksi.

On mukava huomata, ettei Sony ole pilannut oled-näyttöä sijoittamalla siihen etukameran mustaa aukkoa. Puhelimen muodosta johtuen etukameralle on löytynyt tilaa näytön yläpuolelta.

Käyttäjää odottaa miellyttävä yllätys, kun hän käynnistää puhelimen ensimmäisen kerran ja ryhtyy käymään läpi käyttöönottoasetuksia. Käyttäjä voi itse valita, mitä esiasennetuista sovelluksista ottaa käyttöön. Tarpeettomat sovellukset voi yksinkertaisesti ruksia pois päältä, jos ei esimerkiksi halua käyttää Booking.comin tai Amazonin sovellusta.

Kuten tämän hintaluokan puhelimelta voi odottaa, Xperia 1 II on salamannopea. Kaikki toimii viiveettä, ja puhelinta on yleisesti ottaen ilo käyttää.

Kamera on tärkeässä osassa Sonyn puhelimessa. Kameran laukaisin on saanut oman painikkeensa puhelimen kylkeen, joten kuvia voi ottaa jättämättä rasvaisia sormenjälkiä näyttöön. Kamera pystyy laskemaan automaattitarkennuksen ja -valotuksen 60 kertaa sekunnissa ja ottamaan 20 kuvaa sekunnissa täysteräväpiirtotarkkuudella. Suhteellisen suuri ja valoherkkä kuvakenno huolehtii siitä, että kuvat onnistuvat myös heikommassa valaistuksessa.

Sormenjälkilukija on sijoitettu puhelimen oikeaan kylkeen. Sen käyttö onnistuu optimaalisesti vain silloin, kun puhelinta pidetään oikeassa kädessä. Itse sormenjäljen lukeminen tapahtuu kuitenkin nopeasti.

Xperia 1 II -puhelimen huonoin ominaisuus on erittäin liukas takapaneeli. Puhelin liukuu helposti kädestä, ja testatessa piti koko ajan varoa, ettei puhelin putoa lattialle, jos se laite asetettiin hieman epätasaiselle alustalle.


+ Hyvä kamera

+ Turhat sovellukset saa pois päältä

– Erittäin liukas

 

Lisätietoja saa valmistajan sivuilta.

Katso päivän hinta hintavertailusivustolta, kuten Hintaseurannasta.

 

Conclusion

Sony Xperia 1 II on hyvin tehty luksusluokan puhelin. Varsinkin kamera nostaa sen parhaimpien puhelimien joukkoon.

Ominaisuudet

Merkki
Sony
Suoritin
Qualcomm Snapdragon 865
Muisti
8 Gt
Tallennustila
256 Gt
Näytön koko
6,5"
Näytön tarkkuus
3840 x 1644 px
Liitännät
USB-C, kuulokeliitäntä
Akun kapasiteetti
4000 mAh
Käyttöjärjestelmä
Android 10
Verkko
Wi-Fi 6
Mitat
166 x 72 x 7,9 mm
Paino
181 g
Sormenjälkilukija
On, kyljessä
Kamera
12 MP, f/1.7, 24mm (laajakulma), 12 MP, f/2.4, 70mm (telefoto), 12 MP, f/2.2, 124˚, 16mm (ultralaajakulma)
Microsd-korttipaikka
On
Benchmark-testi (suurin arvo on paras)
AnTuTu: 3318 (v8), GeekBench: 3295 (v5.1), GFXBench: 39fps (ES 3.1 onscreen)