Selv om skærmen går næsten helt kanten, er der alligevel blevet plads til selfiekameraet i den smalle ramme.

Sony Xperia 1 III

Sony on asettanut kameran etusijalle Xperia 1 III-huippupuhelimessa. Kameralla on jopa oma laukaisin puhelimen sivussa.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Puhelimet #Sony
9.4

Xperia 1 III on Sonyn tämän hetkenparas puhelin, ja itse asiassa myös yksi parhaista saatavana olevista puhelimista. Muun muassa erittäin pitkänomainen näyttö saa Xperia 1 III:n erottumaan joukosta. Näytön kuva on todella upean näköinen ja voimakaskontrastinen, eikä ole haitaksi, että Sony on löytänyt kameralle tilaa näytön yläreunasta, jolloin se ei muodosta mustaa aukkoa näytölle monien muiden puhelinten tavoin.

Olimme iloisesti yllättyneitä siitä, miten hyvän otteen Xperia 1 III:sta sai. Puhelin on erittäin kapea, joten siitä on helppo pitää kiinni pienilläkin käsillä. Lisäksi sivussa on huomattavasti leveämpi reuna kuin puhelimissa, joissa näyttö on hieman kaareva, mikä tekee reunasta kapeamman.

Leveä reuna auttaa kuvien ottamisessa puhelimella. Se tuntuu lähes tavalliselta kameralta, kun käännät sen pitkittäin ja asetat etusormesi valokuvauspainikkeelle. Painike toimii jopa samalla tavoin kuin kameran laukaisinpainike, joten automaattitarkennus aktivoidaan painamalla painike vain puoliksi alas ja kuva otetaan painamalla se lopuksi pohjaan asti.

Puhelin on erittäin nopea, emmekä löytäneet mitään, mistä se ei selviäisi tyylillä. Jopa vaativimmat pelit toimivat ongelmitta. Puhelimen sivussa on sormenjälkitunnistin. Se sijaitsee juuri siinä kohdassa, johon peukalo asettuu luonnollisesti. Puhelimeen kirjautuminen käy nopeasti, kun painat sormea painiketta vasten, joka toimii myös virtapainikkeena.

Takaosan kamera on huippuluokkaa, mutta itse asiassa vasta siihen liittyvät sovellukset saavat kameran todella erottumaan muista: Sony on ilmeisesti käyttänyt kokemustaan sekä video- että valokuvakameroista puhelimen erinomaisten sovellusten kehittämiseen. Vaihtoehtoja on nimittäin hyvin runsaasti. Saatavilla on myös erillinen videotallennusohjelma, jossa on niin paljon ominaisuuksia, että niitä kaikkia olisi varsin haastava löytää, ellei Sony olisi siirtänyt edistyneimpiä ominaisuuksia hieman syrjään. Puhelimessa on myös esiasennettuna joitakin sovelluksia, jotka ovat oikeastaan vain täytettä. Näitä ylimääräisyyksiä puhelimeen ei kaipaisi, kun siitä on kuitenkin saanut maksaa varsin korkean hinnan. Useimmat turhista sovelluksista voi onneksi poistaa, kun puhelin otetaan käyttöön ensimmäisellä käynnistyskerralla.


+ Hyvät kamerasovellukset

+ Upea näyttö

– Turhia sovelluksia, jotka vievät vain tilaa

Conclusion

Sony Xperia 1 III on erinomainen puhelin, jossa on erittäin hyvä kamera ja upea näyttö.

Ominaisuudet

Merkki
Sony
Suoritin
Snapdragon 888
Muisti
12 Gt
Tallennustila
256 Gt
Näytön koko
6,5"
Näytön tarkkuus
3840 x 1644 px
Liitännät
USB-C
Akkukesto
Noin 40 tuntia
Akun kapasiteetti
4.500 mAh
Käyttöjärjestelmä
Android 11
Verkko
Wi-Fi 6, Bluetooth 5.2, 5G
Mitat
16,5 x 7,1 x 0,82 cm
Paino
186 g
Sormenjälkilukija
Kyllä, puhelimen sivussa
Kamera
12 MP (pääkamera), 12 MP (tele), 12 MP (laajakuvakulma), 8 MP(selfiekamera)
Microsd-korttipaikka
Kyllä