Forholdet mellem bredde og højde i den høje telefon er 21:9.

Sony Xperia 10 II

Laajakuvanäytöllä ja kuulokeliitännällä varustettu keskihintaluokan puhelin.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Puhelimet #Sony
8.3

Sony Xperia 10 II on pitkä puhelin, jota on kapean muotonsa ansiosta helppo pitää kädessä – jopa pienessä kädessä.

Xperia 10 II:n hieman erikoisesta muotoilusta johtuen näytön ylimpään osaan ei ylety yhden käden otteella, mutta puhelimella pystyy tekemään yllättävän paljon koskematta ylintä kolmasosaa näytöstä. Laitteen pitkulainen muoto soveltuu hyvin verkkosivujen pitkien tekstien lukemiseen, mutta jos katsoo esimerkiksi jotain tv-sarjaa Netflixistä, ilmestyvät mustat palkit kuvan reunoille.

Sony on tehnyt puhelimeen erityisen valikon, joka on näytön sivussa peukalon ulottuvilla. Valikon aktivointi tapahtuu painamalla puhelimen kylkeä pari kertaa, mutta testatessa toimintoa ei saatu toimimaan optimaalisesti. Sormella piti painaa lukuisia kertoja, ennen kuin käytetyimmät sovellukset sisältävä valikko saatiin esiin.

Xperia 10 II ei ole kaikkein nopeimpia puhelimia, mutta se selviytyy hienosti päivittäisistä tehtävistä. Näyttö päivittyy nopeasti ja nykimättä, kun esimerkiksi selaa aloitusnäytöllä avoinna olevien ikkunoiden välillä tai liikkuu Google Mapsin satelliittikartalla.

Puhelimen kyljessä oleva virtapainike sisältää myös sormenjälkilukijan. Lukija reagoi nopeasti ja tarkemmin kuin näyttöön upotetut sormenjälkilukijat, joita on kalliimmissa puhelimissa.

Xperia 10 II:ssa on monia ominaisuuksia, joita pidettiin ennen vanhaan etuina, mutta jotka on nyt poistettu huippupuhelimista.

Sonyn puhelimessa on esimerkiksi kuulokeliitäntä, eikä etukameraa ole integroitu näyttöön mustaksi loveksi. Etukamera on sen sijaan sijoitettu näytön yläpuolelle, missä se ei rajoita näyttöalueen käyttöä. Vanhanaikaista tai ei, mutta testaajaa se ainakin miellyttää.

Kamera on keskitasoa parempi. Takaosan kolmoiskameralla saa otettua hienoja kuvia, mutta heikoissa valaistusolosuhteissa otettuihin kuviin tulee helposti kohinaa.

Puheluista Xperia 10 II selviää ongelmitta. Ääni on kirkas ja selkeä, eikä taustahäly häiritse puhelun toisessa päässä.


+ Hyvä sormenjälkilukija

+ Hyvä hinta-laatusuhde

– Hankala sivuvalikko

 
Lisätietoja saa valmistajan sivuilta.

Katso päivän hinta hintavertailusivustolta, kuten esimerkiksi Hintaseuranta-palvelusta.

 

Conclusion

Xperia 10 II on hyvä puhelin hintaan nähden. Kapean ja korkean näytön ansiosta puhelin pysyy myös pienessä kädessä.

Ominaisuudet

Merkki
Sony
Suoritin
Snapdragon 665
Muisti
4 Gt
Tallennustila
128 Gt
Näytön koko
6"
Näytön tarkkuus
2520 x 1080 px
Liitännät
Usb-c, kuulokeliitäntä
Akkukesto
Noin 36 t
Akun kapasiteetti
3600 mAh
Käyttöjärjestelmä
Android 10
Verkko
Wi-Fi 5
Mitat
157 x 69 x 8,2 mm
Paino
151 g
Sormenjälkilukija
On, virtapainikkeessa
Kamera
12 MP, f/2.0, 26 mm (laajakulma), 1/2.8", 8 MP, f/2.4, 52 mm (teleobjektiivi), 1/4.0", 2 x optinen zoom, 8 MP, f/2.2, 120˚, 16 mm (ultralaajakulma), 1/4.0"
Microsd-korttipaikka
On
Benchmark-testi (suurin arvo on paras)
GeekBench 5: 312/1390